SON DAKİKA
Hava Durumu

Meclis Başkan Yardımcısına 18 Mayıs uyarısı

İşgalci Rus idaresinin polisleri, KTMM Başkan Yardımcısı Ümerov’u, bulunduğu şehirde Kırım Tatar Sürgünün 72’nci yıl dönümü nedeniyle toplu etkinlikler düzenlemenin yasak olduğu konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Meclis Başkan Yardımcısına 18 Mayıs uyarısı

İşgalci Rus idaresinin polisleri, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov’un evine gelip Kırım’ın Bahçesaray şehrinde Kırım Tatar Sürgününün 72’nci yıl dönümü nedeniyle toplu etkinlikler düzenlemenin yasak olduğuna dair bir ihtarname getirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ümerov, “Birkaç dakika önce (17 Mayıs, yaklaşık saat 11’de) Bahçesaray'da bulunan işgalci idarenin üç polisi görevlisi evime gelip Rusya Federasyonu kanunlarına karşı gelmemem hususunda bir ihtarname getirdi. Bu ihtarnamede beni, toplu etkinlik organizatörü olarak adlandırdılar. Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı görevlilerine, yarın 18 Mayıs tarihinde Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi’nin genel etkinliğine katılarak Bahçesaray tren garının yanında bulunan hatıra levhasına çiçek bırakacağımı ve saat 12’de yapılacak saygı duruşunda yer alacağımı anlatmak zorunda kaldım” diye bildirdi.

Daha sonra Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi üyelerinin öğle namazında sürgün kurbanları için dua merasimine de katılacağını belirten Ümerov, “Söz konusu iki etkinlik miting değil. Belediyeye hiçbir başvuru yapılmadı. Bu nedenle ben herhangi bir toplu etkinliğin organizatörü değilim. Tabii ki bunun için ihtarnameyi imzalamayı reddettim” diye kaydetti.

Daha önce İlmi Ümerov, 18 Mayıs tarihinde Kırım’ın işgalinden önce Kırım Tatar sürgününün kurbanlarını anmak için geleneksel olarak düzenlenen ve Kırım genelinde organize edilen toplu etkinliklerin yapılmayacağını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.