SON DAKİKA
Hava Durumu

“Meclis yasağı Kırım Tatarlarına desteği artıracak”

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, uluslararası toplumun, işgalci yönetimin Kırım Tatar Milli Meclisi’ni yasaklama kararını gereken şekilde değerlendireceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Meclis yasağı Kırım Tatarlarına desteği artıracak”

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin yasaklanmasının işgalci devletin sıradaki saçma kararı olduğunu kaydetti.
 
Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Rus mahkemenin Kırım Tatar Milli Meclisi’ni yasaklaması ile ilgili açıklamada bulunan Groysman, “Benzer tiyatro-yargı oyunları sadece Kırım Tatar halkına desteğimizi artırır. Uluslararası toplumun bu olayı gereken şekilde değerlendireceğinden eminim ve Kremlin ne kadar karşı olursa olsun Ukrayna yönetimi, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin özgür faaliyetleri ve tüm insan haklarının sağlanması Kırım’a mutlaka dönecektir” diye kaydetti.

"Kırım Tatar Milli Meclisi davası"
 

Kırım Rus yönetiminin sözde Savcısı Natalya Poklonskaya, Şubat 2016'da Kırım Tatar Milli Meclisi’ni kapatmak için mahkemeye başvurdu. Sözde Savcı Natalya Poklonskaya’nın dilekçesi ile ilgili mahkeme duruşmaları, 3 Mart tarihinde yapılmaya başladı.
 
Poklonskaya, 'mahkeme kararını' beklemeden 
13 Nisan 2016 tarihinde “Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerinin askıya alınması ile ilgili” karar yayınladı. 18 Nisan tarihinde ise Rusya Adalet Bakanlığı, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Savcısı Natalya Poklonskaya’nın kararı üzerine Kırım Tatar Milli Meclisi’ni “aşırıcı faaliyetler gerçekleştirmesi nedeniyle faaliyetleri askıya alınan dini ve sivil toplum kuruluşları listesine” dahil etti.

26 Nisan tarihinde yapılan duruşmada işgalci Kırım Rus yönetimine bağlı mahkeme, Kırım Tatar Milli Meclisi’ni aşırıcı örgüt kabul ederek faaliyetlerini yasakladı. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.