SON DAKİKA
Hava Durumu

Medvedev’den ABD vatandaşlarına kişisel yaptırım uygulama teklifi

Rusya Başbakanı Medvedev, ABD’nin uyguladığı yaptırımlara misilleme olarak ABD vatandaşlarına kişisel yaptırım uygulama teklifinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2018 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2018 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Medvedev’den ABD vatandaşlarına kişisel yaptırım uygulama teklifi

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rusya’ya ABD vatandaşlarına karşılıklı kişisel yaptırım uygulanmasına izin veren yasanın kabul edilmesi gerektiğini açıkladı.



Konu ile açıklama yapan Medvedev, “ABD, sadece bir şeyler beğenmediği için bizim vatandaşlarımıza karşı yaptırım kararı alıyor, bizim de böyle hakkımız olmalı. Bir şirketi beğenmediler yaptırım uyguladılar, bizde de böyle hak olmalı.” diye konuştu.



Bİlindiği gibi, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Şansölizesi Angela Merkel ve diğer Batılı yetkililere karşı uzun zaman önce misilleme yaptırımları uyguladığını ifade etmişti.



169694



ABD, PUTİN’İN OLİGARKLARINA YENİ YAPTIRIMLAR UYGULADI



ABD Hazine Bakanlığı, Rus iş adamları, yetkilileri ve şirketlerine karşı yaptırım uygulanan kişisel yaptırımlar listesini genişletti. Yaptırım listesine Putin’e yakın 26 iş adamı ve devlet yetkilisi, ayrıca 12 şirket eklendi.



Yaptırım listesine Oleg Deripaska, Süleyman Kadırov, Kirill Şamalov ve Biktor Vekselberg gibi Rus oligarklar da eklendi. Ayrıca Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller, Rosneft Başkanı İgor Seçin, Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kokoltsev ve Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev de listeye dahil edildiler. Şirketlerden Rosoboronexport, Renova, Gazprom Bureniye ve EN+ Group başta olmak üzere birçok Rus şirket yaptırımlar listesine alındı.



 



169838



 



Yaptırım listesine eklenen kişi ve şirketlerinin ABD’deki mal varlıkları donduruldu ve ABD vatandaşlarının onlarla ticaret yapması yasaklandı.



 



ABD’nin uyguladığı yeni ekonomik yaptırımları dolayısıyla Rus milyarderler büyük kayıplar yaşadı. Forbes dergisi Rusya’nın en zengin kişileri bir günde toplamda yaklaşık 12 milyar dolar kaybettiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.