SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkel'in muhafazakâr blokunda çatlak derinleşiyor

Almanya'da federal seçimlerin ardından koalisyon görüşmeleri öncesinde, Şansölye Angela Merkel'in partisi CDU ile Bavyeralı kardeş parti CSU arasındaki çatlak giderek derinleşiyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Merkel'in muhafazakâr blokunda çatlak derinleşiyor

Almanya'da, Şansölye Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birliği'nin (CDU) Bavyeralı kardeş partisi olan Hristiyan Sosyal Birliği'nin (CSU), federal seçimlerin ardından gerçekleştirilmesi beklenen koalisyon görüşmeleri öncesinde, iki parti arasında görüş birliğine varılması konusunda ısrarcı olduğu bildirildi.



159808



CSU, başta göçmen kısıtlamaları, emekli maaşları ve sağlık hizmeti gibi kilit konular olmak üzere, Merkel'in partisi CDU ile mutabakata varılması gerektiğini kaydetti.



CSU lideri Horst Seehofer'in göçmen konusunda yılda 200 binlik bir sınırlama getirilmesi talebi Merkel tarafından reddedilirken, bu durumun hükümet kurma çabalarını oldukça karmaşık bir hale getirdiği aktarılıyor. Seehofer, Sueddeutsche Zeithung gazetesine verdiği demeçte, söz konusu problemler çözülmeden Yeşiller ve Hür Demokratlar (FDP) ile koalisyon görüşmelerine başlanmaması gerektiğini açıkladı. CSU'nun beklentilerin altında kalan oyları nedeniyle istifaya davet edilen fakat bu çağrıları reddeden Seehofer, muhafazakârların, 1976 yılından bu yana en zor ortamla karşı karşıya olduklarını söyledi.



159920



Göçmen konusundaki radikal tutumuyla bilinen ve Seehofer'e meydan okuyan Bavyera Ekonomi Bakanı Markus Soeder'in bu Pazar günü, Merkel ve diğer üst düzey yetkililerle bir toplantı gerçekleştirileceği aktarılıyor. Muhafazakâr blokta enerji, vergiler, göçmenler, Avrupa Birliği gibi başlıca konularda varolan keskin fikir ayrılıklarının, Merkel'in halihazırda çözümlemesi gereken en büyük problemler olduğu belirtiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.