SON DAKİKA
Hava Durumu

Metalist Harkiv’de hedef 5 yıl içinde Avrupa’da kupa kazanmak

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2012 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2012 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Metalist Harkiv’de hedef 5 yıl içinde Avrupa’da kupa kazanmak
Ukrayna Futbol Premier Liginde mücadele eden Metalist Harkiv kulübünü satın alan “Gaz Ukrayna” şirketler grubunun sahibi Sergey Kuçerenko, takımı için 5 yıl içinde Avrupa’da kupa kazanma hedefi koydu.

Metalist Harkiv, 2006/2007 sezonundan itibaren 6 kez üst üste Şahtar Donetsk ve Dinamo Kiev’in ardında yer alıp bronz madalya kazandı. Sergey Kuçerenko, “Ben, Şahtar Donetsk ve Dinamo Kiev’in sırtına bakmak istemiyorum, ben her yıl bronz madalya kazanmamızı kutlamak istemiyorum. Ben, stadyumumuzda Şampiyonlar Ligi marşının icra edilmesini istiyorum. Bizim hedefimiz, üç yıl içinde Ukrayna Şampiyonluğunu kazanmak, 5 yıl içinde Avrupa’da kupa kazanmaktır. Taraftarlarımızla kupa kazanacağımızdan ve en önemlisi, iyi futbol seyredeceğimizden eminim.” dedi.

Metalist Harkiv şu anda Avrupa Liginde mücadele ediyor. Metlist, K Grubunda birinci sıradan play off’a yükseldi ve orada İngiltere’nin Newcastle takımı ile eşleşti.

Kuçerenko, Metalist Harkiv’in oynadığı ve şu anda kamu şirketine ait olan“Metalist” Stadyumunu satın alacağını söyledi. Bu statta Euro 2012 maçları oynanmıştı. Kuçerenko, “Bu stadyumun inşaata 100 milyon dolara mal oldu. 30 milyon doları takımın eski sahibi Aleksandr Yaroslavskiy, 70 milyon doları belediye verdi. Ben yakın gelecekte belediyeye onların payını satın almak için resmi teklif yapacağım ve stadın tek sahibi olacağım. Belediye ise stadyum payı satışından gelecek parayı şehrin ve bölgenin ihtiyaçları için kullansın.” dedi.

İlyas Ali

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.