SON DAKİKA
Hava Durumu

Mogilyov, gece saldırısını siyasi propaganda olarak niteledi

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2012 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2012 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mogilyov, gece saldırısını siyasi propaganda olarak niteledi
Eski Ukrayna İçişleri Bakanı olan Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov, yapılan basın toplantısında, Rus Birliği Partisi tarafından Molodyojnoye Mahallesinde Kırım Tatarlarının hak iddia ettiği topraklarda kurdukları kulübeleri darmadağın edilmesinini başarısız bir propaganda denemesi olarak yorumladı ve bu gibi sorunların “sadece hukuk dahilinde çözülmesi gerektiğini” belirtti.

Mogilyov, “Molodyojnoye mahallesinde meydana gelen olaylar en başta bana göre bazı siyasi güçlerin etnik ilişkiler gibi hassas konuda müdahalesidir. Bu hiç iyilik getirmeyen bir propagandadır. Tüm bunlar  sadece hukuk dahilinde çözülmelidir.” dedi.

Kırım Başbakanı Mogilyov, tüm siyasi liderlerden etnik çatışmaları körükleyecek propaganda yapmamaları ve bu konuyu “kurcalamamalarını” tavsiye etti.

Mogilyov “Yasal değerlendirmeyi ilgili yetkililer yapmalıdır. Hiçbir siyasi liderei daha büyük çatışmalara yol açabilecek olan çok hassas ve karmaşık konuyu propaganda amaçlı olarak kurcalanmasını önermiyorum.” dedi.

Başbakan Mogilyov, hükümete bağlı bir özel bir komisyonun sorun için çözüm arandığını söyledi.
Mogilev, “Yıllarca birikmiş olan bir sorundur. 'Burada istediğimizi kırarız, istediğimizi kurarız' şeklinde yapılan konuşmalar büyük çatışmalara yol açabilir. Bu benzinle yangın söndürmek gibidir. Bu nedenle, her şey yasal çerçevede yapılacak ” diye söyledi.

Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov, olay günü emniyet güçlerinin saldırıya kayıtsız kalmasına ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.

30 Kasım'ı 1 Aralık'a bağlayan gece çoğunluğu Kozak olarak adlandırılan paramiliter teşkilatlara mensup yaklaşık 100 gençten oluşan bir grup, Akmescit'in Moskova yolu çıkışında bulunan Molodyojnoye mahallesinde Kırım Tatarlarının hak iddia ettiği topraklarda kurdukları kulübeleri darmadağın etmişti. Aynı gece Büyük Cuma Camisi inşa edileceği alanda bulunan bekçi kulübesine Molotov kokteylli saldırı düzenlenmişti.

Evelina İlyasova, Asibe İbadullayeva
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.