SON DAKİKA
Hava Durumu

Mogilyov: ''Kırım Hükümetinde Kırım Tatarları da çalışacak''

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2011 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2011 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mogilyov: ''Kırım Hükümetinde Kırım Tatarları da çalışacak''
AKMESCİT/SİMFEROPİL (QHA) – Kırım’un yeni Başbakanı Anatoliy Mogilyov, bugün verdiği brifingde Kırım Hükümetinde Kırım Tatarlarının çalışmaya devam edeceğini söyledi.
Mogilyov, “Ben Kırım Tatarlarını Kırım halkından hiçbir zaman ayırmazdım. Kırım’da çok sayıda halk yaşıyor ve bu halklardan her biri kendi milli kimliğini belirleme, iktidarda yer alma hakkına sahiptir. Bu (kimlik), bunun olamayacağının (hükümette yer alamayacağının) bir işareti değildir. Bu mümkündür. Bu olabilecek, akıllı ve doğru bir şeydir” dedi.
Mogilyov, şu anda Kırım Hükümetinde çalışan Kırım Tatarlarının görevlerini yapmaya devam edeceğini söyledi. Mogilyov, “Bildiğim kadarıyla şu anda Kırım Hükümetinde Kırım Tatarları var. Benim kadroda büyük değişiklikler yapmaya niyetim yok. Çünkü bana göre bir memur için en önemli kriter profesyonelliktir. Her bakan, her komite başkanı, üstlendiği vazifeyi yerine getirmeli. Eğer bir bakan veya bir komite başkanı bunu profesyonelce yerine getiriyorsa, o zaman onun görevde kalması lazım. Profesyonel faaliyet açısından bir insanın mensup olduğu etnik kimliği benim için hiç önemli değil” dedi.
Mogilyov, Kırım Hükümetinin kadro konusu dahil olmak üzere hükümetteki durumu öğrenmek için 2 haftalık bir süreye ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Mogilyov, “Hükümet içindeki durumu incelemek için, tüm hükümet mensuplarıyla görüşmek  ve kadro konusunda belli bir karar almam için 2 hafta süreye ihtiyacım var. Benim ani değişiklikler yapmak gibi bir niyetim yok. Benim insanların çalışmalarını değerlendirmem gerekir. Ben, Vasiliy Georgiyeviç’in (Kırım’ın merhum Başbakanı Vasiliy Cartı) harika bir organizatör olup ekibini profesyonel özelliklerine göre kurduğundan eminim. Bunun için insanların büyük kısmı kendi görevlerine rahat şekilde devam edebilir” dedi.
Ayder Acımambetov - Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.