SON DAKİKA
Hava Durumu

Mogilyov: ''Kırım incisini parlatacağım'' (FOTO)

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2011 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2011 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mogilyov: ''Kırım incisini parlatacağım'' (FOTO)
AKMESCİT/SİMFEROPİL (QHA) – Kırım’ın yeni Başbakanı Anatoliy Mogilyov, 8 Ekimde yapılan ve kendisinin Kırım Başbakanı görevine ataması konusunun görüşüldüğü Kırım Parlamentosu toplantısında Kırım’ın bir inci olduğunu kaydederek bu incinin parlaması için elinden geleni yapacağını söyledi.
Kırım Tatarlarının Stalin tarafından sürgün edilmesini haklı çıkaran makale yazan ve Kırım Tatarlarına karşı katı eylemlerde bulunan Mogilyov, “Kırım, Ukrayna’nın bir incisidir ve biz bu incinin parlaması için elinden gelen her şeyi yapacağız. Kırım, benzeri olmayan bir bölgedir ve biz hepimiz onu seviyoruz” dedi.
Mogilyov, 17 Ağustosta hayatını kaybeden Kırım Başbakanı Vasiliy Cartı’nın siyasetini devam ettireceğini söyledi. Mogilyov, “Ben cumhurbaşkanı takımının bir üyesiyim. Bunun için ben, benden önceki başbakan Vasiliy Cartı’nın siyasetine devam edeceğim. Kırım benim için değerli bir yer. Ben, Kırım Başbakanı adaylığımı onaylayan Ukrayna Cumhurbaşkanına müteşekkirim” dedi.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, eski Ukrayna İçişleri Bakanı Anatoliy Mogilyov’un Kırım Başbakanı adaylığını 7 Kasım akşam saatlerinde onaylamıştı. Kırım Parlamentosu, 8 Kasımda aldığı kararla Mogilyov’u Kırım Başbakanı görevine atadı. Mogilyov’un Kırım Başbakanlığına atanmasını toplantıya katılan toplam 80 milletvekilinden 76’sı destekledi. Mogilyov’un atanmasında sadece Kurultay Ruh milletvekilleri çekimser kaldı. Kırım Başbakanlığı görevi, Vasiliy Cartı’nın ölümünden sonra 2 ay ve 22 gün boş kalmıştı.
Anatoliy Mogilyov kimdir?
Anatoliy Mogilyov, bir asker çocuğu olarak 6 Nisan 1955 tarihinde Rusya’nın Kamçatka yarımadasında doğdu.
1977 yılında Donetsk bölgesinde bulunan Slavyansk şehrinde Pedagoji Üniversitesinin Fizik Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 1977-1979 yıllarında Kırım’ın Karasupazar (Belogorsk) bölgesi Yanı Burulça (Tsvetoçnoye) köy mektebinde fizik öğretmeni olarak çalıştı. 1979 yılında Slavyansk’ın 18 numaralı düz lisesinde öğretmen olarak atanmıştı. 1979-1981 yıllarında askerlik yaptı. 1982-1984 yılları arasında Slavyansk Emniyet Müdürlüğünde bölgeden sorumlu polis olarak çalıştı. 1984-1987 yılları arasında Slavyansk Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masasında sorgu polisi olarak çalıştı.
1987-1988 yılları arasında Slavyansk Emniyet Müdürlüğü Bölge Polisleri ve Asayiş Bölümü Başkanlığı görevini yaptı. 1990-1992 yılları arasında Slavyansk Emniyet Müdür Yardımcısı oldu. Donetsk Emniyet Müdürlüğü İç Güvenlik Bölümü özel önem taşıyan davalardan sorumlu başuzmanı görevine atandı ve bu görevi 1994-1995 yıllarında yaptı. 1995 yılında Donetsk bölgesi Artyomovsk Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. 2005 yılında görevinden alındı. 2007 yılında Kırım Emniyet Müdürü görevine atandı, ancak aynı yıl Ay Petri Dağında silahsız Kırım Tatarına karşı silahlı operasyon gerçekleştirdi ve bundan dolayı görevine son verildi. 2010 yılında yapılan ve Viktor Yanukoviç’in zaferiyle sonuçlanan Ukrayna Cumhurbaşkanı seçiminden sonra 2010 yılının Mart ayında Ukrayna İçişleri Bakanı görevine atandı ve Kırım Başbakanlığı görevine adaylığının cumhurbaşkanınca onaylandığı 7 Kasıma kadar bu görevi yaptı.
Ayder Acımambetov - Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.