SON DAKİKA
Hava Durumu

Moldova’dan Rusya’ya yaptırım uygulamama çağrısı

Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon, Rusya’ya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin’den dolayı Moldova aleyhine yaptırım uygulamama çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2017 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2017 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Moldova’dan Rusya’ya yaptırım uygulamama çağrısı

Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin’in ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmesinden dolayı Rusya’ya Moldova’nın aleyhine yaptırım uygulamama çağrısında bulundu.
 
Dmitriy Rogozin ile İran’da bir araya gelmesinden sonra konuyla ilgili kişisel Facebook sayfasında açıklamada bulunan İgor Dodon, “Rus ortaklarımızdan sıradan vatandaşları, ekonomik ajanlara değinecek ve etkileyecek tedbirler ve yaptırımlardan kaçınmasını istedim” dedi.



158057



İgor Dodon, Moldova’ya karşı uygulanabilecek ticari ve göç yaptırımlarından bakanlar ve milletvekillerinin değil “hiçbir suçu olmayan sıradan Moldova vatandaşlarının” etkileneceğini savundu.
 
Bilindiği gibi, 2 Ağustos tarihinde Moldova yönetimi, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin’i ‘istenmeye kişi’ ilan etti. İlgili kararın kabul edilmesinin gerekçesi olarak Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin’in Moldova hakkında küçük düşürücü ifadelerde bulunduğu gösterildi.
 
Geçen hafta Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Moldova hükümetinin itirazına rağmen Transdinyester’de Dmitriy Rogozin’in Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ve Transdinyester lideri Vadim Krasnoselskiy ile birlikte anma etkinliklerine katılmayı planlıyordu. Ancak Romanya’nın Dmitriy Rogozin’in bulunduğu uçağın ülke hava sahasına girmesine izin vermediğinden dolayı bu planlar gerçekleştirilemedi. 
 
Rus propagandacılara konuşan Rogozin, ziyaretini engelleyen Moldovalı ve diğer yetkililere ülkesinin "özel yaptırımlar" uygulayacağını söylemişti. Ardından Rusya, Romanya’dan domuz ithalatını askıya aldı.
 
Bundan önce de 20 Temmuz tarihinde Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı’nın, Dinyester’de barış operasyonunun 25. yıl dönümü kutlamalarına katılmayı planlayan Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin başkanlığındaki heyetin Moldova hava sahasından geçmesine ve Rusya Hava Kuvvetleri uçaklarının Kişinev ile Tiraspol havaalanlarına iniş yapmasına izin vermediği bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.