SON DAKİKA
Hava Durumu

Molodyojnoye'deki toprak eylemcilerine alternatif sunulacak

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2012 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2012 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Molodyojnoye'deki toprak eylemcilerine alternatif sunulacak
Kırım Özerk Cumhuriyeti Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesi Başkanı Refat Kenjaliyev, Akmescit bölgesi Molodyojnoye kasabasındaki toprak eylemcilerine başka yerde toprak verileceğini söyledi.

Molodyojnoye'deki toprağın tartışmalı olduğunu, hem toprak eylemcilerinin, hem pay sahiplerinin toprağa hak iddia ettiğini dile getiren Kenjaliyev, “Dün konuyla ilgili başkanlığını Kırım Başbakan Yardımcısı Georgiy Psaryov'un yaptığı toprak komisyonunun toplantısı yapıldı. Orada toprak eylemcilerine toprak verilmesine dair birkaç teklif seslendirildi. Molodyojnoye'de topraklara 650 vatandaş hak iddia ediyordu. Orada, yakınlarda ve Çistenkoye köyü civarında alternatif toprak parçaları teklif ediliyor” diye konuştu.

Toprak komisyonunun toprağın ayrılması planlanan yeri ziyaret edeceğini söyleyen Kenjaliyev, “26 Aralık'taki toplantıda bu arsalar belirlendi, komisyon yerinde karar verecek ve daha sonra bu toprak parçaları toprak eylemcilerine teklif edilecek” dedi.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesi Başkanı Refat Kenjaliyev, Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov'un Kırım'ı izinsiz inşaatlardan temizleme, aynı zamanda da tüm ihtiyacı olanlara toprak ayırma talimatı verdiğini dile getirdi.

Kenjaliyev, “İzinsiz inşaatları kaldırmak, toprak eylemcilerinin sorunlarını da çözmek gerekiyor.  Kırım'ı düzgün hale getirmek için toprak ayırarak izinsiz inşaatları yok etmek gerekir” dedi.

30 Kasım'ı 1 Aralık'a bağlayan gece çoğunluğu Kozak olarak adlandırılan paramiliter teşkilatlara mensup yaklaşık 100 gençten oluşan bir grup, Akmescit'in Moskova yolu çıkışında bulunan Molodyojnoye mahallesinde Kırım Tatarlarının hak iddia ettiği topraklarda kurdukları kulübeleri darmadağın etmişti. Aynı gece Büyük Cuma Camisi inşa edileceği alanda bulunan bekçi kulübesine Molotov kokteylli saldırı düzenlenmişti.

Evelina İlyasova, Elmas Kaplan
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.