SON DAKİKA
Hava Durumu

MOSKAL, KIRIM ÖZERK CUMHURİYETİ VERHOVNA RADA’SININ DEMECİNİ ABES OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2006 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2006 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MOSKAL, KIRIM ÖZERK CUMHURİYETİ VERHOVNA RADA’SININ DEMECİNİ ABES OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR
Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Daimi Temsilcisi Gennadiy Moskal, Kırım Özerk Cumhuriyeti Verkhovna Rada üyeleri tarafından birçok tenkide hedef oldu.
Parlamento üyeleri, demeçlerinde “Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Daimi Temsilcisi Genadiy Moskal, “Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Daimi Temsilcisi Hakkındaki” Ukrayna Kanunu çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getirmedi, Ukrayna Anayasası ve mevzuatına uygunluk, Kırım’daki politik süreçlerinin tahlillerini yapmadı, ve Ukrayna Cumhurbaşkanına zamanda ve doğru bilgiyi ulaştıramadı. Bütün bunlar bölgede ve ülkede toplumsal ve politik durumunun gerginleşmesine yol açtı” diye kaydettiler.
Buna bağlantılı olarak, Gennadiy Moskal’in Ukrayna Cumhurbaşkanı Daimi Temsilcisi görevinden alınmasını istediler. Buna ilave olarak Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım’da temsilciliği bulunması grektiğine dair şüpheler dile getirildi. Birkaç tane parlamento üyesi, işbu kurumunun kaldırılmasını istediler, ancak teklif destek alamadığından dolayı kabul edilmedi.
Gazetecilerle konuşan Gennadiy Moskal, Kırım parlamentosunun bunun gibi demeçlerin abes olduğunu ve neticesiz kalacağını söyledi. Moskal “Kırım – NATO’suz bölge gibi demeçleri kabul etmek, Kırım – cinselliksizdir, yada Kırım – Honduras’sızdır gibi demeçleri kabul etmekle aynıdır. Ukrayna’nın NATo ile ilgisi yoktur, Ukrayna NATO’ya mı girdi?” dedi.
Bunun dışında, Cumhurbaşkanı temsilcisi Ukrayna Cumhurbaşkanının “yanlış bilgilendirme” iddialarına şaştığını söyledi.
Moskal “Yerel parlamento üyeleri, benim Ukrayna Cumhurbaşkanına ne gibi raporları verdiğimi nerden biliyorlar? Bu benim ve Ukrayna Cumhurbaşkanı arasında kalıyor. Ayrıca da yerel organlar, temsilcilik kurumu hakkında karar verme yetkisine sahip değildir” diye kaydetti.
Gennadiy Moskal, kendi kişiliğine karşı yoğun ilgiyi, Kırım parlamenterlerin yarısının geçmişte yollarının yargı ile kesiştiğini, onun da bunları, Ukrayna Cumhurbaşkanı Temsilcisi sıfatı ile bunları ibraz edeceğini bildikleri ile ilişkilendirdi.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Temsilcisi “Yakın zamanda Kırım’ akomisyon gelecek ve 225 ceza davası ortaya çıkacak. Bundan sonra Kırım parlamento üyelerinin yarısı kaybolacak, Kırım Verkhovna Rada toplantıları da çok farklı şekilde geçecektir” diye ilan etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.