SON DAKİKA
Hava Durumu

Moskova’dan Avrupa Birliği’ne yaptırımları iptal etme çağrısı

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2014 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2014 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Moskova’dan Avrupa Birliği’ne yaptırımları iptal etme çağrısı

Rusya, Avrupa Birliği’ne karşılıklı olarak ticari sınırlamaları iptal etmeyi teklif etti. Moskova, Avrupa ürünlerinin Rusya pazarına ihraç edilmesi iznine cevap olarak AB’nin yaptırım ve “kara listelerinin” iptal etmesini bekliyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, “Avrupalı ortaklarımızından hiçbir şey beklemiyoruz. İstediğimiz tek şey, onların anlamsız yaptırım sarmalından çıkarak yaptırım ve “kara listeleri” iptal etme yolunu izlemesidir, bu da bizim hazırladığımız listelerin iptal edilmesini sağlar” dedi.

Herhangi bir yaptırımın, sadece uygulandığı kişiye karşı değil uygulayana zarar getirdiğini belirten Meşkov, Rusya halkının, Avrupa Birliği’nde Rusya’ya karşı yaptırımların iptal edilmesini destekleyecek ülke sayısının arttığı kanaatinde olduğunu ifade etti.

Aleksey Meşkov, “Avrupa Birliği’nin değerlendirmesine göre, bu yıl AB’nin uğradığı zarar tutarı yaklaşık 40 milyar Euro oluşturabilecek, gelecek yıl söz konusu rakam 50 milyar Euro’ya kadar artabilir. Kendi değerlendirmelerimizi henüz görmedim, ancak rakamlar kıyaslanabilir” dedi.

Rusya ve Avrupa Birliği arasında ticaret hacminin 2014 yılının 9 ayı içerisinde yüzde 2-3 oranında düştüğünü dile getiren Meşkov, “Bazı ülkelerle ise bu rakam yüzde on civarında” dedi ve AB ülkelerinin yaptırımları uzatarak “kendi bacağına ateş ettiğini” belirtti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, “Bu durumda yaptırımlar, Rusya’ya göre Avrupa Birliği için daha yıkıcı” diye devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.