SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhalefet Litvin’i mahkemeye verdi

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2012 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2012 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Muhalefet Litvin’i mahkemeye verdi
Yuliya Timoşenko Bloku - Batkivşçına Partisi milletvekili Yuriy Odarçenko, iktidar yanlısı olan Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Litvin ve Parlamentonun 2. Başkan Yardımcısı Komünist Partili Adam Martınyuk’un Ukrayna Parlamentosunda skandal dil yasasının müzakereleri ve oylaması sırasındaki eylemlerinin yasalara aykırı olduğunun tanınması için dün (31 Temmuz) mahkemede dava açtı.
Ukrayna’nın bölgelerinde nüfus oranı yüzde 10’un üzerinde olan azınlıkların dillerine yerel dil statüsü kazandıracak olan yasanın Vladimir Litvin tarafından imzalandığına ilişkin haberden hemen sonra Kiev Bölge İdare Mahkemesinde dava açıldı.
Davayı açan Yuriy Odarçenko, Ukrayna Parlamentosu başkanlarını, dil yasasının gündeme alınması, kaydı ve oylanmasıyla ilgili parlamento yönetmeliğini ihlal etmekle, Başkan Litvin’i yasadışı belgeyi imzalanmakla suçluyor.
Yuriy Odarçenko, davaya ilişkin yaptığı yorumda, bunun Yuliya Timoşenko Blokunun bu konudaki kesin tavrı olduğunu kaydetti.
Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Litvin dün (31 Temmuz) Rusçaya Ukrayna’nın 13 bölgesinde “yerel dil statüsü” kazandıracak olan skandal dil yasasını imzalamıştı. Söz konusu yasa 3 Haziranda Ukrayna Parlamentosundan geçmişti.
Sevil Ablayeva

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.