SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhalefetten seçim hükümetine net tavır

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2015 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2015 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Muhalefetten seçim hükümetine net tavır
Türkiye'de Başbakan Ahmet Davutoglu'nun hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a dün iade etmesinin ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP'nin kurulacak bir seçim hükümetinde yer almasının söz konusu olmadığını söyledi.
 
MHP de seçim hükümetine katılmıyor
 
MHP lideri Bahçeli de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından yazılı açıklama yapmış, koalisyon hükümeti ihtimalinin azaldığını ve Türkiye'nin seçimle karşı karşıya olduğunu belirterek, seçim hükümetine MHP'den üye verilmeyeceğini bildirmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi oluşacak bu seçim hükümetine katılmayarak herhangi bir üye vermeyecektir. Partimiz tüm karar ve tercihlerini aziz milletimizin lehine ve Türkiye'nin yararı doğrultusunda kullanmıştır. Bundan sonraki siyasi süreç ne olursa olsun, bugünkü tıkanıklığın ve uzlaşmazlığın asıl neden ve aktörlerini herkes yakından tanıyacak ve görecektir." ifadelerini kullanmıştı.
 
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş da koalisyon görüşmeleri esnasında ziyaret edilmiş ancak Başbakan Davutoglu hükümet kurma adına bir teklifte bulunmamıştı. Demirtaş ise partisinin olası bir seçim hükümetinde görev alıp almayacağını MYK'da değerlendireceklerini belirterek, "Ülkenin yönetilmesi konusunda hiçbir sorumluluktan kaçmadık, kaçmayız da" dedi.
 
Erken Seçim olursa...
 
Öte yandan CHP Sözcüsü Haluk Koç, dün katıldığı televizyon programında, “Erken seçim olursa AK Parti tek başına iktidar olabilir” dedi. Bahçeliye programda HDP ile uzlaşmaları gerektiği konusunda açık çağrı yaptı. Aynı programa katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ise içinde HDP'nin olduğu hiç bir koalisyonda kesinlikle olmayacaklarını söyledi.  
 
Asya Atila
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.