SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhalif gazeteci Tatyana Çornovol'u tanınmaz hale getirdiler

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2013 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2013 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Muhalif gazeteci Tatyana Çornovol'u tanınmaz hale getirdiler

25 Aralık sabaha karşı saat 1.30’da gazeteci Tatyana Çornovol saldırıya uğradı. Çornovol, Gora köyünde evine arabasıyla giderken başka bir araç tarafından yolu kesildi. Arabadan çıkan saldırganlar Çornovol’u arabasından çıkararak dövdü ve yol kenarına attılar. Tatyana Çornovol polise ihbarda bulundu.

Polis, beyin sarsıntısı geçiren gazeteciyi travma merkezine götürdü. Doktorlar yüzündeki yaraları dikti. Birçok yerinde kanama olan ve burnu kırılan Çornovol, Gora köyüne doğru giden yola dönmek üzereyken takip edildiğini gördü ve Borispol yoluna saptığını söyledi. Ancak diğer araç onu sıkıştırarak birkaç defa çarptı. Gazeteci arabasını durdurunca iki saldırgan inerek arabasının camını kırdı. Çornovol arabadan çıkıp kaçmayı denedi ancak yakalanarak dövülmeye başlandı.

Ukrainskaya Pravda haber portalının yazarlarından olan Tatyana Çornovol son makalesinde Ukrayna İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko’nun sahip olduğu malikanenin fotoğraflarını yayınladı. Daha önce de Ukrayna Başsavcısı Viktor Pşonka, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve diğer üst düzey yetkililere ilişkin eleştirel makaleler yazmıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, yayınladığı mesajda Ukrayna İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko ve Başsavcı Viktor Pşonka’ya gazeteci Tatyana Çornovol’un dövülmesi olayının incelenmesi için acil önlemler alması talimatı verdiğini duyurdu.  

Başsavcılık, gazeteci Tatyana Çornovol’un dövülmesi davasının özel olarak alınacağını bildirdi. Başsavcı Yardımcısı Roman Andreyev ve Ukrayna İçişleri 1. Bakan Yardımcısı Viktor Dubovik incelemeler yapmak üzere olay yerine gitti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.