SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafa Degermenci tutuklu kalmaya devam edecek

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2015 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2015 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mustafa Degermenci tutuklu kalmaya devam edecek

Akmescit’in Kievskiy Bölge Mahkemesi, 19 Ağustos 2015 tarihinde yaptığı duruşmada, 26 Şubat davası kapsamında gözaltına alınan Mustafa Degermenci’nin tutukluluk süresini uzattı. Mustafa Degermenci 3 ay daha tutuklu kalacak.

Kırım Tatar Milli Meclisi Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, “Mahkeme soruşturma görevlisinin tutukluluk süresinin 3 ay daha 7 Kasım’a kadar uzatılması ile ilgili dilekçesini haklı gördü” diye kaydedildi.

Kırım’daki kolluk kuvvetleri ve yargı organları geleneksel olarak bu konuda herhangi bir açıklama yapmıyor.

Bundan önce Akmescit’in Kievskiy Bölgesi Mahkemesi, 3 Temmuz tarihinde yaptığı mahkeme duruşmasında Degermenci’nin tutukluluk süresinin 7 Eylül tarihine kadar uzatmıştı. 

1989 doğumlu Mustafa Degermenci, Sudak bölgesi Suvuk Sala (Gruşevka) köyünde 7 Mayıs tarihinde 6-8 kişilik silahlı grup tarafından 26 Şubat davası kapsamında gözaltına alındı.

Degirmenci’nin ailesi işe gitmek üzereyken silahlı grup araçla yaklaşarak Mustafa’ya saldırdı ve ardından kelepçeleyerek araca bindirdi.

26 Şubat 2014 tarihinde Kırım Parlamentosu önünde Kırım Tatar Milli Meclisi ve Rus Birliği (Russkoye Yedinstvo) Partisi’nin karşı karşıya geldiği büyük miting yapıldı. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunan yaklaşık 10 bin Kırım Tatarı, parlamentonun Kırım’ın Ukrayna’dan ayrılması ile ilgili kararları kabul etmesini önlemek ve Ukrayna'nın bütünlüğünü desteklemek için mitinge katıldı. Rusya yanlısı teşkilatların yaklaşık 3-4 bin temsilcisi Kırım’ın Rusya’ya bağlamasını istemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.