SON DAKİKA
Hava Durumu

Nariman Ustayev: Esas görevimiz hakları korumak

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2015 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nariman Ustayev: Esas görevimiz hakları korumak

Daha önce Başkanlığını Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Aslan Ömer Kırımlı’nın yaptığı Kırım ve Sivastopol’den Sorumlu Devlet Ajansı’nın yeni Başkanı Nariman Ustayev, ajansın esas görevinin Rusya tarafından işgal edilen yarımadada yasmaya devam eden Ukrayna vatandaşlarının haklarını korumak olduğunu söyledi.

Nariman Ustayev, krymr.org sitesine yaptığı açıklamada, “Kırım ile ilgili konularda devlet politikasının hayata geçirilmesinden sorumlu Ajansın esas görevleri, geçici olarak işgal edilen bölgede ikamet eden Ukrayna vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini, ayrıca Kırım’ın geçici olarak işgali sonucu ihlal edilen hak ve özgürlükleri korumaktır” diye kaydetti.

Gelecek çalışma planlarına değinen Ustayev, önceki başkan tarafından belirlenen bazı sorunların olduğu ve onların çözümü ile ilgileneceğini belirtti.

Ustayev, “Şimdi, önemli sorunların çözülmesinden sorumlu devlet organlarının koordinasyonu dahil başlatılan çalışmaların devam ettirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Daha önce Ukrayna Bakanlar Kurulu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Aslan Ömer Kırımlı’nı Kırım ve Sivastopol’den Sorumlu Devlet Ajansı Başkanlığı görevinden aldı ve yerine Nariman Ustayev’i atadı.

Aslan Ömer Kırımlı ise, geçtiğimiz günlerde Ukrayna Bakanlar Kurulu’na bağlı olarak oluşturulan Kırım ve Sivastopol’den Sorumlu Yetkili görevine atandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.