SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO'dan Doğu Avrupa'ya sevkiyat

Artan Rus tehdidine karşı NATO, Romanya ve Polonya'ya askeri ekipman ve birlik sevkiyatı yapma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO'dan Doğu Avrupa'ya sevkiyat

26 Ekim'de Brüksel'de toplanan NATO Savunma Bakanları toplantısında Doğu Avrupa ülkelerini destekleme kararı çıktı. 

Reuters'in haberine göre, Rusya'nın Doğu Avrupa'da artan yığınakları, Ukrayna'daki işgali, Suriye'deki artan etkinliği ve Baltık başta olmak üzere dünya denizlerindeki tacizkar tutumu nedeniyle NATO Savunma Bakanları Doğu Avrupa'ya sevkiyat yapılması konusunda anlaştı. İngiltere Romanya'ya savaş uçakları gönderirken ABD Polonya'ya askeri birlikler, topçu bataryaları ve tank gönderecek. 

Rusya'yı Ukrayna'daki ayrılıkçıları desteklemekle suçlayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Kaliningrad'a İskender füzeleri yerleştirmesinden ve yaklaşık 330.000 askerin Rusya'nın Batı sınırlarına yığılmasından bahsetti. Yeni plan kapsamında Baltık ülkelerinin savunma hatları da tahkim edilecek. 

Toplantıdan sonra konuşan Türkiye Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise, Türkiye'nin Musul Operasyonu'na eklemlenmesinden mutluluk duyduğunu kaydetti. 

Rusya son olarak Baltık denizindeki savaş gemileri ve Akdeniz'e yola çıkan Admiral Kuznetsov uçak gemisi ile gündeme gelmişti. Oldukça eski teknolojiyle donatılmış, defalarca tamir ve bakım sürecinden geçmiş Kuznetsov, yakın zamana kadar savunma endüstrisi kulislerinde "Düşmandan çok kendi mürettabatı için tehlikeli" şeklinde sohbetlere konu oluyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.