SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Generali: Kırım’ın askerileştirilmesi söz konusu

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2015 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Generali: Kırım’ın askerileştirilmesi söz konusu

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Baş Komutanı General Philip Breedlove, Rusya'nın, askerileştirdiği Kırım’da güç kullanmaya devam etmek amacıyla köprübaşı haline getirdiğini ifade etti.

Breedlove, ilhak edilen Kırım’da Rusya’nın çok güçlü deniz kuvvetlerini yerleştirdiğini bildirdi.

Breedlove, “Gördüğümüz şeyi, Kırım’ın askerileştirilmesi olarak nitelendirmek doğru olacak. Rusya orada çok kuvvetli ve modern güçleri yerleştiriyor. Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri. Etkisi Karadeniz’in yüzde 40'ına yayılan çok kaliteli yerden havaya füze sistemlerini görüyoruz. Etkisi, Karadeniz’in neredeyse tamamını kaplayabilecek seyir füzelerini görüyoruz. Kırım’ın gelecekte de güç kullanım amaçlı köprübaşı haline getirildiğini görüyoruz” dedi.

Ukrayna’nın doğu bölgelerindeki durumdan bahseden Breedlove, NATO’nun, silah ve askeri birliklerin geri çekildiğini günümüzde doğrulayamadığını söyledi. 

Breedlove, “Cephe hattında iki tarafa da hareket eden ağır silahları gördük. Ancak doğu (Rusya yanlısı teröristlerin) tarafında ağır silahlar ile ne yapıldığını bilmiyoruz, çünkü AGİT gözlemcilerine oraya giriş izni verilmiyor. Böylece oradaki ağır silahların hareket ettiğini görüyoruz, ama onların geri çekildiğini mi yoksa yeni saldırı için konum değiştirdiğini mi bilmiyoruz” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.