SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO güvenlik tedbirlerini arttıracak

NATO bünyesinde Soğuk Savaş günlerden bu yana ilk defa koruma sistemleri için rekor sayıda tedbirin alındığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 22:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO güvenlik tedbirlerini arttıracak

Son zamanda Rus denizaltılarının yoğun faaliyetlerinden endişe duyan ve Rusya ile ilişkilerini ‘Soğuk Savaş’ dönemi ile karşılaştıran NATO, Soğuk Savaş döneminden beri ilk defa koruma sistemlerinin güçlendirilmesi adına rekor sayıda önlem alacağını açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Temmuz ayında Varşova’da düzenlenecek NATO zirvesi öncesi hazırlıkları için gittiği Washington’da ‘Voice of Amerika’ ya verdiği röportajda zirvenin ana konularını şöyle aktardı: "Rusya’nın Ukrayna yönelik yaptıklarına karşı nasıl daha güçlü yanıt verebileceğimizi ve DAEŞ’e karşı verilen mücadelede nasıl katkı sağlayabileceğimizi görüşeceğiz. Bu iki husus gündem konumuz. İki konu birbirinden farklı, ancak biz gerek güney cephesinden yani Ortadoğu’dan gerekse Rusya’dan kaynaklanan meydan okumalara karşı durabilmeye hazır olmalıyız.’’

Stoltenberg, ayrıca NATO’nun güvenliğini arttırmak için normal şartlarda gerçekleştirilmesi gereken adımlardan da bahsetti.

NATO Sekreteri, "Soğuk Savaş günlerinden bu yana ilk defa koruma sistemleri için rekor sayıda tedbir alıyoruz. Doğuda bulunan  üye ülkelere (Rusya'yla kara ve deniz sınırları olan Avrupa ülkeleri) daha fazla asker yerleştiriyoruz, herhangi bir harekata karşı askerlerin hazırlık düzeylerini yükseltiyoruz. İttifakın doğu kesiminde merkezi bölgelerle bağlantı kurabilmeleri için küçük karargah ağları da oluşturuyoruz." diye ekledi.

Stoltenberg, ayrıca bu güçlendirme faaliyetlerin diyaloga karşı olduklarının anlamına gelmediğini, NATO’nun Rusya ile yeni bir ‘soğuk savaş’ ve çatışma yaşamak istemediğini vurguladı.

Rusya'nın askeri hareketliliği ve tatbikatlarının uluslararası topluma yönelik bir gözdağı olmasının yanı sıra hem Karadeniz civarındaki ülkelere hem de Ukrayna'nın Azak Denizi kıyılarına yönelik bir tehdit içermesi de söz konusu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.