SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO: Nemtsov cinayeti Ukrayna’daki olaylar ile ilişkili

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO: Nemtsov cinayeti Ukrayna’daki olaylar ile ilişkili

NATO Genel Sekreteri Yardımcısı Alexander Vershbow, Boris Nemtsov cinayetinin Ukrayna’daki olaylarla bir şekilde bağlantılı olduğunu ifade etti.

Ukrayna’nın UNN haber ajansının (Ukrayna’nın Ulusal Haberleri) Reuters ajansına atıfta bulunarak verdiği habere göre Alexander Vershbow, son zamanlarda birçok muhalifin Boris Nemtsov’u Moskova’nın Donbas’taki çatışmaya müdahale etmesine karşı çıkan insan olarak gördüğünü belirtti. Vershbow, Boris Nemtsov cinayetinden önce de Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesinin Rus toplumunda giderek daha az destek gördüğünün anlaşıldığını belirtti.

Alexander Vershbow, “Devlet Başkanı Putin’in amacı, Ukrayna zayıflatmak ve Rusya’da Rus "Meydanının" oluşumunu önlemek için alternatif fikirleri bastırmak. Geçen Cuma günü Boris Nemtsov’un acımasız şekilde öldürülmesinden sonra kurbanların sadece Ukrayna’nın doğusunda olmadığını görüyoruz. Kimin tetiği çektiğini bilmememize rağmen Boris Nemtsov’un demokrasi savunucusu ve Rusya’nın Ukrayna’daki olaylara karşımasının karşıtı yani resmi Rus propagandanın “hain” ve “5. kolon” olarak adlandırdığı insanlardan olduğunu biliyoruz” diye kaydetti.

Ayrıca Vershbow, Rusya hükümetinin Ukrayna’nın doğusunda çok sayıda Rus askerinin hayatını kaybettiğini toplumdan gizlemesinin giderek zorlaştığını dile getirdi.

Rusya'nın önde gelen muhalif lideri Boris Nemtsov, 27 Şubat tarihinde Moskova’da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Nemtsov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kırım ilhakına ve Ukrayna’nın doğu bölgelerine saldırısına karşı çıkıyor ve Putin’in saldırgan politikasını eleştiriyordu. 1 Mart tarihinde Moskova'da başta olmak üzere Rusya'nın birçok şehrinde Boris Nemtsov'u anma yürüyüşleri yapıldı. Nemtsov, 3 Mart tarihinde Moskova Troyekurov mezarlığında toprağa verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.