SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO: Rusya, sınırları değiştirmek için güç kullanmaya hazır

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO: Rusya, sınırları değiştirmek için güç kullanmaya hazır

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin kuzey bölgelerde yaptığı tatbikatların, tüm dünyaya büyük tehdidin bir parçası olduğunu belirtti.

Washington’da ‘Atlantik Konseyi’ analiz merkezinde konuşan Stoltenberg, “Ukrayna’ya yapılan saldırılardan sorumlu olan Rusya, askeri gücünü genişletiyor, önceki zamanlara göre daha çok tatbikat yapıyor ve sınırları değiştirmek, diğer devletlerin topraklarını ilhak etmek için güç kullanmaya hazır” dedi.

Endişe için sebeplerin olduğunu anlatan Stoltenberg, Rusya’nın artık tahmin edilebilir olmadığını, devamlı tatbikatlara ve saldırılara hazır olduğunu kaydetti.

Stoltenberg, “Biz bunu takip ediyoruz. Bunun için biz cevap olarak güçlerimizi hazır hale getiriyor, Öncü Güç’ümüzün sayısını arttırıyor, Doğu Avrupa’nın 6 ülkesinde NATO komuta yerleri oluşturuyor, askeri varlığımızı ve tatbikat sayımızı arttırıyoruz” dedi.

Avrupa’nın toplu savunmasına ABD’nin katkısından söz eden Stoltenberg, NATO’nun doğu kısmında ABD’nin askeri varlığını arttırmasını olumlu karşıladığını belirtti.

Daha önce Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ulusal Savunma Merkezi'nde yaptığı açıklamada, ani denetimler kapsamında Vladimir Putin'in emriyle Kuzey Deniz Filosu, Batı Askeri Bölge ve hava indirme birliklerinin savaşa tam hazır duruma geçirildiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.