SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO, RUSYA’YI ELEŞTİRİYOR

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2006 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2006 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO, RUSYA’YI ELEŞTİRİYOR
NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanı Pierre Lelouche, Rusya Federasyon Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Ukrayna’nın NATO’ya girmesi ile ilgili yorumlarını temelsiz olarak nitelendirdi.
Pierre Lelouche, Rusya Dışişleri bakanı ve Rusya Milletvekillerinin, Ukrayna’nın NATO’ya girmesi ile ilgili negatif söylevlerinin, Rusya ve Ukrayna arasında 31 Mayıs 1997’de imzalanan “Dostluk, İyi Komşuluk ve İşbirliği Hakkındaki” Antlaşmaya ters düştüğünü kaydetti.
Pierre Lelouche, Antlaşmada net bir şekilde, her Avrupa ülkesinin kendi müttefiklerini ve katılacağı uluslararası örgütünü seçme hakkında sahip olduğu kaydedildiğini söyledi ve egemen devletlerin güvenliğini sağlama alanındaki serbest seçimi, dünyadaki barışın korunması için çok önemli olduğunu vurguladı, bunu engellemek için yapılan her hareketin de Avrupa güvenliğine bir tehdit olarak algılanacağını kaydetti.
NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanı, Sergey Lavrov’un, Ukrayna ve Gürcistan gibi ülkelerin NATO’ya katılmalarının jeopolitik sonuçları hakkındaki sözlerini yorumlarken, gerçek jeopolitik patlama SSCB’nin dağılması olduğunu söyledi.
Pierre Lelouche’e göre, işbu jeopolitik patlamanın neticeleri hala etkindir. Ayrıca da Pierre Lelouche “Jeopolitik patlama olarak nitelendirilebilecek olgu, Rusya İmparatorluğunun restorasyonudur. Ancak Rusya İmparatorluğu tarihe karıştı, ve şimdiki Rusya’nın eski SSCB cumhuriyetlerinin egemenliklerini uluslararası seviyede kabul ettiğini unutmayalım” diye ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.