SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO, Ukrayna ile büyük çaplı ortak tatbikatlara hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2014 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2014 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO, Ukrayna ile büyük çaplı ortak tatbikatlara hazırlanıyor

NATO, 2015 yılında Ukrayna Devlet Olağanüstü Durumlar Servisi ile beraber ortak Olağanüstü Durumlar Tatbikatı düzenlemeye hazır olduğunu belirtti.

Devlet Olağanüstü Durumlar Servisi, 6-7 Kasım tarihlerinde Brüksel’de NATO Sivil Olağanüstü Hal Planlama Komitesi toplantısının düzenlendiği ve ilgili toplantıya Ukrayna heyetinin de katıldığını bildirdi.

Ukrayna’da olağanüstü durumlar ile ilgili ortak uluslararası tatbikatları düzenleme konusunun ele alındığı toplantının en önemli konularının, Donbas’taki durum ve dünya toplumunun Ukrayna’ya sağladığı yardım olduğu belirtildi.

Devlet Olağanüstü Durumlar Servisi, NATO’nun, gelecek sene uluslararası Ukrayna-NATO Olağanüstü Durum Tatbikatı için finansal yardım sağlamaya hazır olduğunu kaydettiğini açıkladı.

İlgili alanda yapılan tatbikatların, NATO tarihinde 15.kere düzenleneceği ve Ukrayna’nın bu tatbikatlara 3.defa katılacağı belirtildi.

Toplantıda ayrıca, Kiev’e Nisan ayında gelen ve ülkenin kritik (nükleer) altyapısının korunması konusunda çalışma yapan NATO grubunun raporu ele alındı.

Toplantıya NATO üyesi olan 28 ülke, NATO’nun ortağı olan 5 ülke (Avusturya, Finlandiya, İrlanda, İsveç ve İsviçre) ve Ukrayna katıldı.

Daha önce NATO, Ukrayna ile yapılan ortak tatbikatların sayısını arttırmaya planladığını açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.