SON DAKİKA
Hava Durumu

Nazarbayev çok partili parlamento istiyor

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2011 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2011 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nazarbayev çok partili parlamento istiyor
ASTANA (A.A) - İsa Yıldıran - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazak halkının artık çok partili bir parlamentoya ihtiyaç duyduğunu belirterek, bunun en kısa zamanda gerçekleşeceğini söyledi.
     Kazakistan Parlamentosunda milletvekillerinin meclisin feshedilerek yeniden seçime gidilmesi yönündeki talepleri üzerine Nazarbayev, Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, Senato Başkanı Kairat Mami ve Parlamento Başkanı Ural Muhammedjanov ile durum değerlendirmesinde bulundu.
     Kazakistan parlamentosundan 53 milletvekilinin meclisin feshedilerek erken seçimlere gidilmesini istediğini hatırlatan Nazarbayev, ''Toplumun artık çok partili bir meclise ihtiyacı var'' dedi.
     Parlamentonun ülkenin kalkınması ve yeniden yapılandırılması için yenilenmesi gerektiğine inandığını ifade eden Nazarbayev, 2008-2009 yıllarında yaşanan ekonomik krizden ülkenin fazla zarar görmeden çıktığını ancak, buna benzer bir krizin yeniden olması halinde toparlanmasının güç olacağını söyledi.
     G-20 zirvesi sırasında Avrupa'da nelerin olup bittiğinin tartışıldığını ve büyük bir krizin beklendiğini anlatan Nazarbayev, ''Yaşanacak bir krizin bizi etkilememesi mümkün değildir. Avrupa devletleri sadece bizim ürün sattığımız ortaklarımız değil, aynı zamanda ülkemize yatırım yapan ülkelerdir'' dedi.
     En az iki partili bir meclis yapısının oluşturulması gerektiğini kaydeden Nazarbayev, bu konudaki kesin kararını en kısa zamanda vereceğini söyledi.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.