SON DAKİKA
Hava Durumu

NEMTSOV: “TİMOŞENKO’NUN BAŞBAKAN OLMASI BİR HATADIR”

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2006 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2006 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NEMTSOV: “TİMOŞENKO’NUN BAŞBAKAN OLMASI BİR HATADIR”
Ukrayna Cumhurbaşkanının kadro dışı danışmanı, Rus politikacı Boris Nemtsov, Yuliya Timoşenko’nun Ukrayna başbakanı olarak tayininin büyük bir hata olduğunu düşünüyor.
Boris Nemtsov “Tarih, adalet ve Bağımsızlık Meydanı idealleri açısından kaçınılmaz ve doğrudur. Ancak başbakan Timoşenko – hata. Başbakan olarak tayin edilse de, bunun uzun sürmeyeceğini düşünüyorum” dedi. Onun söylediğine göre “Timoşenko popülisttir ve ekonomik açısından ülke için tehlikelidir”.
Nemtsov “Hem Avrupa Birliği’nde, hem Rusya’da, hem de Ukrayna’da düşmanları mecidiyeköy escort peyda olacak. Onun çalışma usulü, istifası ile sonuçlanacak krizi meydana getirecektir. Bunun yanı sıra turuncu ihtilal itibarını kaybedecek ve yeni anlaşmalara ihtiyaç duyulacaktır” yorumunu yaptı ve “Aslında şimdi parlamentoyu feshederek erken seçime gitmek kötü bir ihtimal gibi gözükmüyor. Çoğunluğu kimin alacağı da önemli değil – iktidar istikrarlı ve aklı başında olmalıdır diye ekledi.
Yuşçenko’nun danışmanı, “Timoşenko’nun, Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’ in şahsi rakibi olan Boris Abramoviç Berezovskiy ile bağlantılardan dolayı Rusya ile anlaşmazlıklar kaçınılmazdır” diye düşünmektedir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.