SON DAKİKA
Hava Durumu

Nord Stream resmen açıldı

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2011 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2011 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nord Stream resmen açıldı
BERLİN (A.A) - Almanya'nın kuzeyindeki Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde bulunan Lubmin kentinde, Nord Stream doğalgaz boru hattının açılışı Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından yapıldı.
     Açılışa katılan yaklaşık 500 davetlinin arasında AB Komisyonunun enerjiden sorumlu üyesi Günther Oettinger, Fransa Başbakanı François Fillon ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte de yer aldı.
     Devlet Başkanı Medvedev açılışta yaptığı konuşmada, boru hattının açılışının AB ile ortaklığın geliştirilmesi konusunda çok iyi bir fırsat oluşturduğunu belirterek, "Önümüzde iyi bir gelecek var" dedi.
     Rusya'nın, Avrupa'nın ekonomik zorluklarını aşacağına inandığını ifade eden Medvedev, 2020 yılına kadar Rusya'dan AB ülkelerine yılda 200 milyar metreküp doğalgaz gönderilebileceğini söyledi.
     Başbakan Merkel de Nord Stream projesinin enerji konusunda en önemli alt yapı projesi olduğunu belirterek, Rusya'nın, aralarında yaşanan bazı sorunlara rağmen en önemli ortakları olduğunu ifade etti.
     Başlangıçta yılda 55 milyar metreküp doğalgazı Rusya'dan Almanya'ya ulaştıracak olan 1224 kilometre uzunluğundaki doğalgaz hattı 7,4 milyar avroya mal oldu.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.