SON DAKİKA
Hava Durumu

NUNS, Bölgeler Partisinin koalisyon kurma sürecini engellemeyecek

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2010 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2010 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NUNS, Bölgeler Partisinin koalisyon kurma sürecini engellemeyecek
Ukrayna Verhovna Rada’sında (Ukrayna Parlamentosu) 72 koltuğa sahip olan ve demokratik güçlerinin temsilcisi olan Bizim Ukrayna Halk Özsavunması (NUNS) grup başkan yardımcısı Taras Stetskiv, Kiev’de gazetecilere yaptığı açıklamada NUNS’un Bölgeler Partisine koalisyon kurma sürecini engellemeyeceğini kaydetti.
Stetskiv, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç yanlısı Bölgeler Partisine koalisyon ve hükümet kurup ülkey krizden çıkarıp çıkaramayacağını gösterme imkanının verilmesi gerektiğini vurguladı. Stetskiv, bazı demokrat güçler temsilci milletvekillerinin koalisyon kurma sürecini engellemek amacıyla parlamentoyu işgal etme planlarını yorumlarken “Bölgeler Partisinin son iki yıl boyunca yaptıklarını yapmak olmaz. Parlamentoyu işgal etme yöntemi medeni yöntem değildir” dedi.
Bunun yanısıra NUNS’a giren Halk Özsavunması Partisi liderlerinden biri olan Stetskiv, Bölgeler Partisinin kuracağı koalisyona Halk Özsavunmasına giren milletvekillerin toplamının birde üçünün katılabileceğini iddia etti.
NUNS milletvekili Yuriy Grimçak, 5 Martta Bölgeler Partisinin kuracağı koalisyona 25 NUNS milletvekillenin girebileceğini kaydetti.
NUNS, Yuliya Timoşenko Bloku (BYuT) ve Litvin Blokundan oluşan Ukrayna Parlamentosundaki üçlü koalisyon, 2 Martta dağıldı. Parlamentoda 172 koltuğa sahip Bölgeler Partisi, 27 koltuklu Komünist Parttisi, 20 Koltuklu Litvin Bloku ve 6 bağımsız milletvekilleriyle koalisyon için gereken 226 oy bulamayınca parlamentoda koalisyon kurma yönetmeliğine değişiklik yapılmasını teklif etti. Parlamentoda koalisyonun ancak gruplar tarafından kurulmasını öngören yönetmeliğe değişiklik yapılmasını öngören karar, 5 Martta parlamentoda kabul edildi. Değişiklik, koalisyonun sadece gruplar tarafından değil, milletvekilleri tarafından da kurulmasını öngörüyor. BYuT ve NUNS, bu kararı anayasaya aykırı bir karar olarak yorumladı.
Osman Bayramaliyev



QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.