SON DAKİKA
Hava Durumu

“Onlar hafızamızı siliyorlar...”

Emine Ceppar, Rus işgali altında bulunan Kırım'daki sözde hükümetin Kırım Tatarlarının milli hafızasını yok etmeyi amaçlayan tasarlarından bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Onlar hafızamızı siliyorlar...”

Ukrayna Enformasyon Politika 1. Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde hükümetinin, Kırım Tatar halkının hafızasından 1944 yılında yaşanan trajik olayları silmeye çalıştığını açıkladı.

“18 Mayıs, Hepimiz Kırım Tatarıyız” kampanyasının tanıtımı sırasında konuşan Emine Ceppar, “Kırım Tatarları, Ukraynalılar gibi bir soykırımı yaşadı. Sadece siyasi hamleler değil, totaliter Sovyet gücü tarafından yapılan suçlar da buna dahil. Bazıları bunun kıyım olduğunu, bazıları soykırım olduğunu söylüyor, ancak işgalci hükümetin Kırım Tatarları için “bastırma” metodunu seçtiği açık” açıklamasında bulundu.

Ukrayna Enformasyon Politika 1. Bakan Yardımcısı, totaliter Sovyet hükümetinin senelerce Kırım Tatarlarına 1944 yılında yaşanan trajik olayları hatırlamayı yasakladığını kaydederek, “Bu tarih Kırım Tatarları için çok özel. Bir diğer trajedisi ise bu seneyi hatırlama yasağı. Onlar bizim hafızamızı siliyorlar, bizim için kimliğimizin temelini oluşturan şeyi yok ediyorlar” şeklinde konuştu.

Emine Ceppar, Kırım Tatarlarını tehdit eden Rus hükümetinin, Sovyet Birliği’nin varisi olarak bugün onun siyasetini devam ettirdiğini de kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.