SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbek Pakhtakor kulübü yabancı hoca peşinde

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2008 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2008 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbek Pakhtakor kulübü yabancı hoca peşinde
     Özbekistan'ın en köklü futbol kulüplerinden olan Taşkent'in Pakhtakor kulübünün, Rusya'nın CSKA Moskova takımının teknik direktörü Valeriy Gazzayev ve Ukrayna'nın Shahtar Donetsk takımının Rumen teknik direktörü Mircea Lucescu ile ilgilendiği bildirildi.
     Özbek basını, 2001 yılından bu yana ilk defa Özbekistan Kupasının yanı sıra Özbekistan Yüksek Ligi şampiyonluğunu kaptıran Taşkent'in Pakhtakor kulübünün, aralarında Rusya'nın CSKA Moskova takımının teknik direktörü Valeriy Gazzayev ve Ukrayna'nın Shaktar Donotsk takımının teknik direktörü Mircea Lucescu'nun da bulunduğu bir çok yabancı teknik direktörile görüşmekte olduğunu duyurdu.
     Özbek basını, bu yıl Özbekistan Yüksek Ligi'ni Bunyodkor'un ardından, 74 puanla 2. sırada tamamlayan Pakhtakor'un yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde 20 Aralık'ta kampa gireceğini duyururken, kulüp yönetiminin ise bu döneme kadar yeni yabancı teknik direktörle anlaşma sağlamasının beklendiğini kaydetti.
     Özbek basını, ayrıca Pakhtakor kulübü yönetiminin yabancı teknik direktör arayışının, son sezonda Brezilyalı Rivaldo ve Luisao gibi futbolcular ile Brezilyalı teknik direktör Zico'yu getirerek güçlenen Bunkodkor'a karşı rekabet edebilmek için atılan adım olarak nitelendirdi.
     Özbekistan Kupasını 9 kez, Özbekistan Yüksek Ligini ise 8 kez kazanan Taşkent'in Pakhtakor kulübü, 2002 yılında Asya'nın en iyi kulübü seçilmiş, 2007 yılında ise BDT ve Baltık ülkeleri Şampiyonları Kupasını evine götürmüştü.
AA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.