SON DAKİKA
Hava Durumu

Pakistan'da eski Başbakan Şerif'in davası başladı

Geçtiğimiz Temmuz ayında, karıştığı yolsuzluk skandalı nedeniyle Pakistan Anayasa Mahkemesi tarafından başbakanlık görevinden alınan Navaz Şerif, bugün, 26 Eylül'de yargı önüne çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pakistan'da eski Başbakan Şerif'in davası başladı

Geçtiğimiz Temmuz ayında, karıştığı yolsuzluk skandalı nedeniyle Pakistan Anayasa Mahkemesi tarafından başbakanlık görevinden alınan Navaz Şerif, bugün 26 Eylül'de yargı önüne çıktı. Yolsuzlukla Mücadele Mahkemesi'nde yargılanan Şerif, yargı sürecinde kendisine karşı taraflı bir tutum bulunduğunu ve bu yolla partisinin 2018 yılı ortalarında yapılması planlanan seçimlerdeki başarı şansının azaltıldığını kaydetti. Başkent İslamabad bulunan Ulusal Sorumluluk Bürosu (NAB) mahkemesinde yargı önüne çıkan Şerif'e, 3 ayrı yolsuzluk suçlaması yöneltiliyor. 



157915



Yerel televizyon kanalları, Şerif'in 2 Ekim'de, resmi olarak soruşturmayla karşı karşıya kalacağını aktarıyor. Anayasa Mahkemesi, Şerif ailesinin servetinin yasal gelirlerinden çok daha fazla olduğunu iddia ediyor. Şerif'in lideri olduğu Pakistan Müslüman Birliği-Navaz (PML-N) partisinden milletvekili Mervi Memom, "Mahkeme önüne çıkarak ne kadar cesur ve korkusuz bir insan olduğunu kanıtladı." şeklinde konuştu.



Eşinin kanser tedavisi nedeniyle bir aydır bulunduğu İngiltere'den dün dönen Şerif, mahkeme sonrası basına herhangi bir açıklamada bulunmadı. Öte yandan Şerif'in yerel saatle 15.00'da bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.