SON DAKİKA
Hava Durumu

Pamfilova: "Ombudsman’a yapılan başvuru sayısı arttı"

Rusya İnsan Hakları Yetkilisi Ella Pamfilova, Ombusman idaresine yapılan başvuru sayısının yüzde 18 oranında arttığını savundu. Öte yandan Pamfilova, Ombudsman idaresinin çalışmalarını optimize ettiğini de söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pamfilova: "Ombudsman’a yapılan başvuru sayısı arttı"

Rusya İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsmanı) Ella Pamfilova, 2015 yılında Ombudsman idaresine yapılan başvuru sayısının yüzde 18 oranında arttığını bildirdi.
 
Ella Pamfilova, Moskova’da 24 Aralık tarihinde düzenlediği basın toplantısında, “Başvuru sayısı yüzde 18 oranında arttı. Ama başvuruların içeriği değiştiği beni sevindiriyor. Daha önce başvuruların yaklaşık yüzde 50’si belirli bireylerin şikayetleriydi, diğer yarısı ise devlet kurumları, teşkilat ve bunların organlarının başvurularıydı. Şimdi ise vatandaşların başvuruları yüzde 70 oranına kadar arttı” dedi. Bununla birlikte Pamfilova, Ombudsman idaresinin çalışmalarını optimize ettiği ve daha operatif hale getirdiği kanaatinde olduğunu belirtti.
 
Çalışmalarının önemli yönlerinden birinin cezai soruşturma alanında olduğunu ifade eden Ella Pamfilova, Kırım’daki cezaevi sisteminin olumsuz bir gündem konusu olarak kalmaya devam ettiğini söyleyerek, “reddedilmesi mümkün olmayan bir miras" olarak nitelendirdi.
 
Kendisi ve diğer görevlilerin bazı bilinen tutukluları ziyaret ettiğini, ancak böyle faaliyetlerin çalışmalarının ancak yüzde 1’ini oluşturduğunu dile getiren Rusya Ombudsmanı Pamfilova, “Diğer çalışmalar, Rusya’nın uzak bölgelerinde basına konuşma, avukat bulma imkanı daha az olan insanlar, bu imkanlardan yoksun ve çoğu zaman mutsuz insanlar ile ilgili” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.