SON DAKİKA
Hava Durumu

Pankin: AGİT’in açıklamaları propaganda

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2014 08:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2014 07:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pankin: AGİT’in açıklamaları propaganda

Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Aleksandr Pankin, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilcilerinin raporlarının, yeni bir kılıfa bürünmüş propaganda olduğunu, Rus askerlerinin Ukrayna topraklarında hareket ettiklerine ilişkin iddiaların “sahte olduğunu” söyledi.

Ukrayna için 12 Kasım tarihinde acil toplanan BM Güvenlik Konseyi’nin toplantısında AGİT temsilcilerinin raporlarını ve Rusya’nın Ukrayna’ya asker ve askeri araç sevkiyatı yaptığına ilişkin suçlamaları yorumlayan Aleksandr Pankin, “AGİT temsilcilerinin konuşmaları, yeni bir kılıfa bürünmüş propaganda… Uluslararası kuruluşları temsilcilerinin BM Güvenlik Konseyi toplantısına katılması, onların faaliyetlerini siyasallaştırıyor” diye konuştu.

Batı’nın, Rusya askerlerinin Ukrayna’ya girdiğine ilişkin sahte bilgiler yayarak propaganda yaptığını ifade eden Pankin, “Batı ülkelerinin başkentlerinde ve NATO’da Rusya’dan zırhlı araç konvoyları ve askerlerinin sanal hareketlerine ilişkin iddialar yine yapılıyor. Ama gerçek kanıtları kimse sunmuyor. Bunların hepsi boş konuşmalar, propaganda amaçlı sahte bilgiler” diye konuştu.

NATO, Rusya’nın tank, ağır silah ve askerlerinin de bulunduğunu askeri araçlar konvoyunun son iki gün içerisinde doğu Ukrayna’ya girdiğini tespit ettiğini bildirdi.

Amerikalı Hava Orgenerali Philip Breedlove, Sofya’da yaptığı açıklamada, “Son iki gün içerisinde AGİT’in bildirdiği olguları gözetledik. Rus tankları, ağır silahları, hava savunma sistemleri ve Rus askerileri dahil olmak üzere Rus araç konvoyunun Ukrayna’ya girdiğini tespit ettik” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.