SON DAKİKA
Hava Durumu

Parlamento'dan seferberlikte sınırlama

Ukrayna’nın doğusunda yürütülen terörle mücadele operasyonunda hayatını kaybedenlerin yakınları olan Ukrayna vatandaşları artık seferberliğe dahil edilmeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Parlamento'dan seferberlikte sınırlama

Ukrayna Parlamentosu, bugün 31 Mayıs tarihinde yaptığı toplantıda, Ukrayna’nın 4482 sayılı “Seferberlik ve Seferberlik Hazırlığı İle İlgili” yasasının 23. Maddesine (terörle mücadele operasyonuna katılması sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarının seferber edilmekten muaf tutulması ile ilgili) değişiklik getirdi.
 
Yasa tasarısının hazırlayıcısı milletvekili Olga Bogomolets, Ukrayna Parlamentosu’na sunulan yasa tasarısı ile ilgili şöyle açıklamada bulundu, “Seferberlik ile ilgili değişiklikler, hayatını kaybeden kişilerin olduğu ailelerin mensuplarının askere çağrılmamasını sağlayacak” dedi.
 
284 Ukrayna milletvekili tarafından desteklenen yasa tasarısına göre, askerliğe tabi kişilerin, terörle mücadele operasyonunun gerçekleştirildiği sırada hayatını kaybeden veya kaybolan yakın akrabaları (eşi, oğlu, kızı, annesi, babası, dedesi, ninesi, kardeşi) olması halinde özel dönemde ilan edilen seferberlik kapsamında askere çağrılmamasını öngörüyor.
 
Ukrayna’nın doğu bölgelerinde Ukraynalı askerler ve Rusya tarafından desteklenen teröristler arasında çatışmalar, 2014 yılının Nisan ayından beri devam ediyor. O zaman Ukrayna yönetimini Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bir kısmında terörle mücadele operasyonunu başlattı. Söz konusu bölgelerin bazı yerleşim yerleri teröristlerin işgali altında bulunuyor.
 
Birleşmiş Milletler’in düzenli olarak hazırladığı raporların verilerine göre, çatışmanın başlamasından bu yana çatışmada yaklaşık 10 bin kişi hayatını kaybetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.