SON DAKİKA
Hava Durumu

“Pentagon, Obama’dan Rusya’ya ilişkin daha kararlı hareketler istiyor"

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2015 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2015 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Pentagon, Obama’dan Rusya’ya ilişkin daha kararlı hareketler istiyor"

Amerikan The Daily Beast haber sitesi,  ABD Savunma Bakanlığı’nın, Devlet Başkanı Barack Obama’nın İdaresi’nden Rusya’ya ilişkin politikada çok korkak davrandığını belirttiğini ve daha kararlı hareketler talep ettiğini bildirdi.

Kurmayların Birleşik Komitesi’nin neredeyse her temsilcisinin, nükleer silahları modernleştiren, siber saldırıları düzenleyen ve Doğru Avrupa’da sorun çıkaran Rusya ile ilgili tehlike çanı çaldığını yazan The Daily Beast, Pentagon temsilcilerinin Beyaz Saray'ın Rusya’yı ‘esas tehdit’ olarak kabul etme isteksizliğinden endişe duyduğunu belirtti.

Pentagon’un üst düzey yetkilisi, Ukrayna’nın ve NATO üyelerinin, onların savunması için ABD’nin tedbir aldığını görmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu yetkili, “Obama’nın idaresi, çatışmalara karışmamaya çalışıyor... onlar çok korkak” dedi.

Ukrayna’ya öldürücü silah vermek gerektiğini anlatan Pentagon yetkilisi, “Tabii ki hiçkimse Ruslar ile büyük çaplı savaş istemiyor, bu bir Armageddon reçetesi. Fakat Ukraynalılara öldürücü silah vermemiz buna yol açacak mı?” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.