SON DAKİKA
Hava Durumu

Pentagon'un eski danışmanı: Ukrayna, askeri istilâya hazırlanmalı

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2014 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2014 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pentagon'un eski danışmanı: Ukrayna, askeri istilâya hazırlanmalı

Pentagon'da eskiden danışmanlık yapan, günümüzde ise Georgetown Üniversitesi'nde eğitim veren Prof.Dr. Phillip Karber, Ukrayna'nın aynı anda birkaç yönden gelen Rus ordu saldırısını püskürtmeye hazır olması gerektiğini söyledi.

Amerikalı askeri uzman Karber, Kremlin'in Kırım'da başarılı bir şekilde düzenlediği operasyonu tekrarlamak isteyeceğini ve 2015 yılın ilkbaharında büyük bir saldırı yapabileceğini kaydetti.

Karber, "Tahminime göre, 2014 yılın Mart sonu Nisan başında olduğu gibi 2015 yılın ilkbaharında da Rusya'nın büyük çaplı saldırısın beklemek gerekiyor. Bu tahminim birkaç gerekçeye dayanıyor: Rusya yılbaşında rotasyon yapıyor, askerlerini yetiştiriyor ve güçlerini öne çekiyor. Isınınca yollardan sular gider. Bu çok uygun ve tehlikeli bir zaman. Aynı olay geçen sene meydana geldi, bu sene de öyle olacağına dair gerekçeler var" dedi.

Ukrayna'nın kuzey sınırların zayıf olduğunu, çünkü oradaki güçlerin Donbas'a sevkedildiğini anlatan Karber, Rusya'nın Karadeniz'de büyük sayıda savaş gemileri yerleştiği için tehlikenin güneyden de gelebileceğini söyledi.

Rusya'nın Transdinyester'den de saldırabileceğini kaydeden Karber, Ukrayna'nın tüm çevresini güvenlik altına alması gerektiğini ifade etti.

Karber, bu durumda batı ülkelerinin Ukrayna'ya yardım etmeleri ve ABD'nin UKrayna'ya modern silahlar sağlaması gerektiğini kaydetti.

 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.