SON DAKİKA
Hava Durumu

Pentagon: YPG’ye verilen silahlar geri alınmayacak

ABD'li Albay Dorrian YPG'ye verilecek silahların geri alınmayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2017 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2017 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pentagon: YPG’ye verilen silahlar geri alınmayacak

Amerika Birleşik Devletleri'nin YPG'ye ağır silah verme kararının ardından, DEAŞ Karşıtı Koalisyon Güçleri Sözcüsü Albay John Dorrian'dan silah sevkiyatıyla ilgili açıklama geldi.



Dorrian, YPG'ye verilecek silahların bir bölümünün Suriye’de olduğunu ve çok hızlı bir şekilde dağıtımın başlayabileceğini söyledi.



155677



Video konferans yoluyla Bağdat'ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Albay Dorrian, ABD'nin Suriyeli Kürtlere vereceği silahların kime karşı kullanıldığının ABD tarafından yakından gözleneceğini de belirterek, "Verdiğimiz her silahın DEAŞ’a doğrultulduğundan emin olmalıyız" dedi ve "Bu silahların kullanılmasındaki koşul, DEAŞ’a karşı kullanılmaları. Bizim ölçümüz ve belirlediğimiz sınır bu" diye devam etti. 



 



 155699



DEAŞ’la mücadele tamamlandıktan sonra YPG'ye verilen silahlara ne olacağı sorusuna cevaben Albay Dorrian, silahların geri alınmayacağını belirtti.



Amerika Birleşik Devletleri, YPG'nin de aralarında olduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne Rakka operasyonu için ağır silah verilmesine onay vermişti.



ABD’nin PKK'nın uzantısı YPG'ye silah desteği, Ankara'nın sert tepkisine yol açtı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.