SON DAKİKA
Hava Durumu

Peskov: “Ankara’nın ortak grubu, sorunları çözmez”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ve Rusya arasında oluşturulacak bir ortak çalışma grubunun iki ülke arasındaki sorunları çözemeyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Peskov: “Ankara’nın ortak grubu, sorunları çözmez”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ve Rusya arasında oluşturulacak bir ortak çalışma grubunun iki ülke arasındaki sorunları çözemeyeceğini, bunu sadece Türkiye yönetiminin yapabileceğini söyledi.
 
Moskova’da gazetecilere konuşan Dmitriy Peskov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ortak çalışma grubu oluşturulması teklifini yorumlayarak “Devlet Başkanı Putin’in Atina’da yaptığı açıklamalar bu teklife cevap olabilir. Devlet Başkanı Putin, konumumuzu net olarak bildirdi. Putin, durumu çözüm yöntemini bulmak için belirli temasların yapıldığını, ama hiçbir çalışma grubunun bu sorunu çözemeyeceğini söyledi” dedi.
 
Bu durumda her şeyin Türkiye yönetimine bağlı olduğunu ileri süren Peskov, “Bunu ancak Türkiye yönetimi yapabilir. Devlet Başkanı Putin, Moskova’nın onlardan beklediği adımları Atina'da bir kez daha dile getirdi” şeklinde devam etti.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz hafta Yunanistan’a gerçekleştirdiği iki günlük ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Moskova’nın Ankara’dan iki ülke arasındaki ilişkilerin düzenlenmesine yönelik belirli adımların atılmasını beklediğini söylemiş, Türkiye’den düşürülen uçak için özür ve tazminat beklediklerini belirtmişti. Putin, "Bu konuda açıklamalar aldık ama hiçbir zaman bir özür gelmedi. Biz ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz. Bu ilişkiyi bozan biz değildik. Sözler yeterli değil. Bir şeyler yapmalılar ama Türkiye ile iletişim içindeyiz." ifadelerini kullanmıştı.
 
Putin'in, 'Türkiye'yle ilişkileri düzeltmek istiyoruz" açıklamasını yorumlayan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin ilişkileri düzeltmeye hazır olduğunu belirterek, "Putin diyor ki, adım bekliyoruz. Biz de diyoruz ki, bu adımları atabilmek için gelin ortak bir çalışma grubu oluşturalım onlar kendi aralarında konuşsunlar, fikir üretsinler hangi adımları atmamız lazım" açıklamasında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.