SON DAKİKA
Hava Durumu

PLAÇKOV TÜRKMENİSTA’A GİTTİ

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2006 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2006 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
PLAÇKOV TÜRKMENİSTA’A GİTTİ
Ukrayna Yakıt ve Enerji Bakanı başkanlığındaki Ukrayna delegasyonu 29 ile 30 Haziran arasında Türkmenistan’da bulunacak. Bunun hakkında Ukrayna Dışişleri Bakanlığı basın servisinde bilgi verildi. Ziyaret sırasında Ukrayna yakıt ve Enerji Bakanı İ. Plaçkov, Türkmenistan Petrol Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Kurbanmurat Ataev ile görüşecektir.
Bakanlığın verdiği bilgiye göre, 2006-2007 yıllarında Türkmen gazının Ukrayna’ya temini ve 2003-2005 yıllarındaki Ukrayna’nın gaz borçlarının kapatılması meselesi ele alınacaktır. NAK “Naftogaz Ukrainı” Milli Anonim Şirketinin ataköy escort Yönetim Kurulu Başkanı Aleksandr Bolkisev, NAK “Naftogaz Ukrainı” Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vladimir Petruk, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşbirliği Dairesi Başkanı Viktor Maştabey Ukrayna’nın resmi delegasyonu dahilindedir.
19 Haziran’da Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov Türkmenbaşı ile telefon konuşması sırasında gaz borçlarının kapatılması meselelerini ele aldılar. Aynı konuşma sırasında Yuşçenko, Ukrayna Yakıt ve Enerji Bakanı’nın Türkmenistan ziyaretinden bahsetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.