SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya: "AB ve NATO işbirliği gözden geçirilmeli"

Polonya Dışişleri Bakanı Waszczykowski, AB ve NATO’nun stratejik işbirliğinin yeniden tanımlanması gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya: "AB ve NATO işbirliği gözden geçirilmeli"

Varşova, Avrupa Birliği üye devletleri arasında savunma ve güvenlik alanında işbirliğinin arttırılması çağrısında bulundu.

AFR’nin Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski'nin açıklamasından aktardığına göre biçimsel çerçeveden yoksun AB ve NATO işbirliğinin 'Avrupa’nın güvenliğine bir meydan okuma' olarak değerlendiren Polonyalı bakan, ''AB ve NATO işbirliğini yeniden tanımlamamız gerekiyor'', diye kaydetti.

Waszczykowski, doğuda Rusya ile komşu olmasından, güneyde ise devletlerin dağılması ve radikal İslam hareketlerinden dolayı tehdit altında bulunan AB’nin, "Avrupa adının hakkını veren ortak bir dış politikasından söz edilemediğini'' belirtti.  

Polonyalı siyasetçinin görüşüne göre, AB'nin kendisinin de içinde bulunduğu benzeri görülmemiş jeopolitik değişikliklere yanıt vermesi gerekiyor. 

Waszczykowski, Rusya ile sınırdaş AB ülkelerinin vatandaşlarının Almanya, Fransa ya da Belçika’da yaşayanlarla aynı korunma hissine sahip olmaları gerektiğini savundu.

Bundan önce Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada Rusya ile AB ilişkilerinin durma noktasına geldiğini belirterek, "Yeni bir soğuk savaş dönemine girdik" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Medvedev’in bu açıklamasından sonra Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, herhangi bir ülkenin NATO üyesi ülkelere saldıramaması için teşkilata Orta ve Doğu Avrupa’da varlığını arttırma çağrısında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.