SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko imzayı attı "gizli karar" yürürlüğe girdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, bazı ülkelerle yaptığı askeri işbirliği ile ilgili "gizli kararı" yürürlüğe geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko imzayı attı "gizli karar" yürürlüğe girdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 304/2017 sayılı talimatıyla, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin 13 Eylül 2017 tarihli "içeriği gizli kararını" yürürlüğe geçirdi.
 
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer alan bilgiye göre, "içeriği gizli olan karar", Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin 28 Ağustos 2015 tarihli “Ukrayna’nın Bazı Ülkelerle Askeri ve Teknik İşbirliği İle İlgili” kararına değişiklikler getiriyor.
 
Belgenin içeriği gizli olduğundan dolayı, hiçbir açıklama yapılmadı.
 
İlgili karar, yayınlandığı andan itibaren yürürlüğe girdi. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksandr Turçinov, kararın yerine getirilmesinden sorumlu kişi olarak belirlendi.
 
Bilindiği gibi, 2015 yılının Mayıs ayında Ukrayna Parlamentosu, Rusya ile askeri alanda yapılmış 5 işbirliği anlaşmasına son verdi. İptal edilen anlaşmalar arasında, geçici olarak Moldova’da bulunan Rus askeri birliklerinin Ukrayna üzerinden sevki, gizli bilgilerin korunması, uluslararası askeri nakliyat ve hesaplamalar, askeri istihbarat alanında işbirliği, askeri alanda işbirliğine ilişkin anlaşmalar yer alıyor. Parlamentonun ilgili kararı Haziran 2015’te yürürlüğe girdi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.