SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko: Kararı Ukrayna halkı verecek

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko: Kararı Ukrayna halkı verecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’nın NATO’ya girip girmeme kararının, ülke genelinde yapılan referandumda verileceğini bildirdi.

24 Kasım Pazartesi günü Kiev'de Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ile ortak basın toplantısı sırasında Poroşenko, “NATO’ya girip girmeme kararını verme yetkisi, sadece Ukrayna halkına ait. Ukrayna’nın NATO standartlarına uyacak kriterleri hazırladık. Bu kriterlere ulaştığımız zaman Ukrayna halkı, referandumda NATO’ya girip girmeme kararını verecek” dedi.

Daha önce Rusya Devlet Başkanının Basın Sekreteri Dmitriy Peskov, Rusya’nın, Ukrayna’nın NATO’ya üye olmayacağına dair yüzde yüzlük garanti talep ettiğini söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın egemen bir devlet olan Ukrayna’ya ülkenin dış politikasına ilişkin bir talepte bulunma hakkı olmadığını bildirdi.

Rus yetkililerin, Ukrayna’nın NATO’ya üye olmayacağına dair garanti talep ettiğine ilişkin açıklamaları yorumlayan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yevgeniy Perebiynis, “Rus meslektaşlarımıza, Ukrayna’nın bağımsız ve egemen bir devlet olduğunu hatırlatmamız gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizin hangi politikayı izlemesi gerektiğine ve hangi kuruluşlara üye olup olmayacağına sadece Ukrayna halkı karar verebilir. Üçüncü bir tarafın yön göstermelerine ihtiyaç duymuyoruz ve ilgili konularda baskı yapılmasını kabul etmiyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.