SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko: Putin’in Kırım ziyareti uygar dünyaya meydan okumadır

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2015 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2015 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko: Putin’in Kırım ziyareti uygar dünyaya meydan okumadır

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna tarafının onayı olmadan Kırım’a ziyaret gerçekleştirmesinin tüm uygar dünyaya meydan okuma olduğunu söyledi.

Petro Poroşenko, kişisel Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, “Putin’in, Ukrayna yönetiminin onayı olmadan Ukrayna’nın Kırım’ına ziyaret gerçekleştirmesi tüm uygar dünyaya meydan okuma ve Rus askerler ile onların paralı askerlerinin Donbas’taki durumu gerginleştirme senaryosunun devamıdır” diye kaydetti.

Benzer ziyaretlerin “işgal edilen yarımadanın askerileştirilmesinin devamı anlamına geldiğini ve onun daha fazla izolasyonuna neden olduğunu” ifade eden Poroşenko, “sadece Ukrayna’ya bağlı Kırım'ın turizm alanı dahil bir geleceği olabileceğini" kaydetti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Ağustos tarihinde Kırım'a ziyaret gerçekleştirdi. Kırım ziyareti çerçevesinde Yalta’da Putin’in başkanlığı altında Rusya Federasyonu Devlet Konseyi Başkanlık Divanı'nın toplantısı yapıldı. Toplantıda turizmi geliştirme konuları ele alındı.

Vladimir Putin'in yanı sıra Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in de Kırım’a geleceği açıklandı.

Dmitriy Medvedev’in, Kırım’ın Yukarı Bakkal (Stereguşçeye) köyünde düzenlenen ‘Tavrida’ Rusya Gençlik Eğitim Forumu’nu ziyaret edeceğini ve Forum katılımcıları ile bir araya geleceğini bildiren Rusya Bakanlar Kurulu’nun basın servisi, Rusya Başbakanının ‘Tiyatro ve Sinema Oyuncuları ve Yönetmenleri’ etkinliği ödül töreninde de konuşma yapacağını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.