SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko Rusya’ya karşı yaptırımları uzattı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, bazı Rusya vatandaşlarına ve Rus şirketlerine karşı uygulanan yaptırımları uzatan kararnameyi imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 22:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko Rusya’ya karşı yaptırımları uzattı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, bir dizi Rusya vatandaşı ve Rus şirketine karşı uygulanan yaptırımları uzatan ve yaptırım uygulanan kişilerin listesini genişleten kararnameyi imzaladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, söz konusu kararnamenin imzalanmasıyla, Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin 16 Eylül 2016’da aldığı  “Kişisel Ekonomik Yaptırımlarının ve Diğer Kısıtlayıcı Önlemlerin Alınması” adlı karar yürürlüğe giriyor.

Poroşenko, Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi, Bakanlar Kurulu, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ve Ukrayna Ulusal Bankası’nın yaptırımların uygulanması ve  uzatılması hakkındaki önerilerini de destekledi.

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi, kişisel yaptırımların uygulandığı insanların listesinin genişletildiğini bildirirken, “Yaptırım listesine ek olarak 335 özel kişi ve 167 tüzel kişi eklendi. Söz konusu kişilerin kimlik verileri ilaveten doğrulanmaya tabi tutulacak” diye kaydedildi.

Ayrıca açıklamada Poroşenko’nun, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da sözde Rusya Devlet Duması seçimlerinin düzenlemesinde parmağı olan kişilere karşı yaptırımların uygulanması ile ilgili ayrı bir kararın hazırlanması için talimat verdiği bilgisi de yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.