SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko, Türk Akımı’nın risklerinden söz etti

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2015 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko, Türk Akımı’nın risklerinden söz etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Türk Akımı’nın riskleri konusunda fikirlerini paylaştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 20 Mart tarihinde düzenlediği ortak basın toplantısında Petro Poroşenko, “Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi gündemindeki önemli konulardan biri enerji alanında işbirliği konusu oldu. Bu bağlamda uluslararası doğalgaz transiti projelerinin gerçekleştirilmesine, özellikle Hazar havzası, Orta Asya ülkelerindeki yataklardan doğalgaz sevkiyatı, yeraltı doğalgaz depolarının inşaatı ve doğalgazın Ukrayna’daki yeraltı doğalgaz depolarında saklanması koşulları konusunda deneyim paylaşamı gibi konulara değindik” dedi.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın inşaatına Ukraynalı şirketlerin katılması olanağının da ele alındığını belirten Poroşenko, Recep Tayyip Erdoğan’la Türk Akımı doğalgaz boru hattının olası riskleri vee Avrupa’ya doğalgaz sağlamanın ek imkanları konusundaki fikirlerini paylaştığını bildirdi.

Bununla birlikte Recep Tayyip Erdoğan, “Bu konu biliyorsunuz Rusya, güney akımı öncelikle Bulgaristan üzerinden Avrupa'ya doğal gazını göndermek niyetindeydi, hedef buydu. Hatta kendi projelerini gerçekleştirmek için bizim sularımızı da kullanmak istediler. Biz müsaade ettik, fakat daha sonra Bulgaristan Avrupa'ya geçişe müsaade etmedi. Önce müsaade etmişti, sonra müsaade etmedi. Akabinde bize bu teklifle geldiler, bizler de kendilerinin bu tekliflerini yaptığımız değerlendirme sonucunda makul karşıladık” diye konuştu.

Gelecekte arz ve talebin ne olacağı tahmin edilemez olduğunu ifade eden Erdoğan, “Türkiye olarak bizim şu anda ağırlıklı doğal gaz ihtiyacını karşılayan ülke Rusya'dır, ikinci derecede İran'dır, üçüncü derecede Azerbaycan'dır. Bu tabii aynı zamanda bir çeşitlendirmenin de neticesidir” diye ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.