SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko, Ulusal Temizlik Yasasını imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2014 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2014 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko, Ulusal Temizlik Yasasını imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, devlete zarar veren kişileri arındırmayı amaçlayan Ulusal Temizlik Yasasını imzaladı.

Poroşenko’nun basın sekreteri Svyatoslav Tsegolko kendi Twitter sayfasında, “Poroşenko: yasayı imzalama kararını aldım. Ulusal temizlik yapılacak. Devlet organları, KGB ajanlarından ve Bölgeler Partisi yöneticilerinden temizlenmiş olacak” yazdı.

16 Eylül tarihinde Ukrayna Parlamentosu tarafından kabul edilen ulusal temizlik yasasını 25 Eylül Perşembe günü imzalayan Ukrayna Parlamento Başkanı Aleksandr Turçinov, Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’ya da bu yasayı zaman kaybetmeden imzalama çağrısı yapmıştı.

Ulusal temizlik yasasını hazırlayanlardan biri olan Yuriy Derevyanenko, “Ulusal temizlik birkaç kategoriye ayrılıyor. Birinci kategori, mutlak yasak. İkinci kategori, mahkeme kararını gerektiriyor, üçüncü kategori ise, mülkiyet denetimine bağlı ulusal temizliği öngörüyor” dedi.

Ukrayna’nın devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç zamanındaki devlet görevlileri için 10 yıllık, diğer zamandaki devlet görevlileri için 5 yıllık devlet makamında çalışma yasağı uygulanacağını anlatan Derevyanenko, “10 yıllık devlet makamında çalışma yasağı, 25 Şubat 2010 ile 22 Şubat 2014 tarihleri arası en az bir sene devlet görevlisi olarak çalışanlara uygulanacak” dedi.

Bahsedilen listeye Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcıları, Bakanlar, Merkez yürütme organı yöneticileri, Merkez Bankası Başkanı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri komutanı, Ukrayna Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları ve yardımcıları, valiler ve yardımcıları ve kaymakamlar ile yardımcıları dahil edilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.