SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin, ABD’nin “Kremlin raporu”nu yorumladı

Putin, söz konusu raporun Rus-Amerikan ilişkilerini zorlaştırdığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2018 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin, ABD’nin “Kremlin raporu”nu yorumladı

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, ABD Hazine Bakanlığı’nın Kongreye sunduğu Putin ile yakın olan ve yaptırım uygulanabilecek isimlerin yer aldığı “Kremlin raporu”nu yorumladı.



Moskova’da temsilcileri ile yaptığı görüşme sırasında konuşan Putin, söz konusu raporun Rus-Amerikan ilişkilerini zorlaştıran ve uluslararası ilişkilere bir bütün olarak zarar veren düşmanca bir davranış olduğunu söyledi.



Henüz raporu görmediğini ama bu konuda bilgilendirildiğini ifade eden Putin, Rusya’nın kendi ileriyle uğraşması gerektiğini, işte o zaman “herhangi bir liste oluşturmanın, korkutma veya tehdit etmenin, gelişimi sınırlamaya çalışmanın hiçbir anlamı olmadığının farkına varılacağını” söyleyerek, “it ürür kervan yürür” kuralına göre hareket edilmesi gerektiğini savundu.



Putin, “Tüm devlet başkanlığı idaresi, tüm hükümet, tüm iç çevresi- bu insanların, yapıların her birinin arkasında bu ülkenin sıradan insanları, iş toplulukları var. Yani hepimizi, 146 milyonun tamamını bir listeye dahil etmişler.” diye konuştu.



165265



Rusya’nın henüz bir karşılık vermeyeceğini ileri süren Putin, Rus yönetiminin bu listeyi beklediğini ve karşı tedbir almaya hazır olduğunu, ancak bu admların iki ülke arasındaki ilişkiye sıfıra indireceğini söyledi.



ABD Hazine Bakanlığı'nın kongreye sunduğu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın olan ve yaptırım uygulanabilecek isimlerin yer aldığı “Kremlin raporu” olarak adlandırılan liste yayınlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.