SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin’den Kadirov’a Onur Nişanı

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2015 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin’den Kadirov’a Onur Nişanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov’u Onur Nişanı ile ödüllendirdi.

Rusya Devlet Başkanı’nın ilgili kararında Ramzan Kadirov’un “çalışma başarıları, aktif toplumsal faaliyetleri ve çok yıllık dürüst çalışmaları için” Onur Nişanı ödülüne layık görüldüğü kaydedildi.

Ayrıca aynı kararda, Rusya Olimpiyat Sporcularını Destekleme Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi, SSCB Spor ustası, 9 kez olimpiyat şampiyonu Larisa Latınina Vatana Hizmet Nişanı, Rostov Valisiy Vasiliy Golubev ve yazar Valentin Zorin'in Aleksandr Nevskiy Nişanı ile ödüllendirildiği belirtildi.

İlya Yaşin: Putin’in kendi tarzı var

Moskova’da 27 Şubat tarihinde öldürülen Rusya’nın önde gelen muhalefet lideri Boris Nemtsov’un arkadaşı muhalif politikacı İlya Yaşin, Nemtsov cinayetini planladıklarından ve bu suça iştirak ettiklerinden şüphelenilen 5 Çeçenistanlı'nın yakalandığı ve birinin de suçunu itiraf ettiği bu günlerde Kadirova verilen devlet ödülünü yorumlayarak "Putin’in kendi tarzı var" dedi.

Konuyla ilgili kişisel Facebook sayfasında açıklama yapan İlya Yaşin, “Kaşın’ın dövülmesi ile ilgili davanın soruşturması sırasında Rusya Devlet Başkanı İdaresi tarafından kurulan “NAŞİ” (Bizimkiler) gençlik hareketi Başkanı Vasiliy Yakemenko’dan şüphelenilmeye bağlandığında Putin'in onu aniden ve olağanüstü şekilde Kremli’nde kabul ettiğini hatırlayın” diye yazdı.

Şimdi ise Nemtsov cinayetinin organize edilmesinde Ramzan Kadirov’dan şüphelenilmeye başlandığında Putin’in Kadırov’u devlet nişanıyla ödüllendirdiğini vurgulayan Yaşin, “Böylece tüm kolluk kuvvetleri görevlilerine “Bu benim insanların, onlara dokunmayın” mesajı verildi. Bizans politikasına sahip eşkıya devlet” dedi.

Rusya'nın önde gelen muhalif lideri Boris Nemtsov, 27 Şubat tarihinde Moskova’da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Nemtsov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kırım ilhakına ve Ukrayna’nın doğu bölgelerine saldırısına karşı çıkıyor ve Putin’in saldırgan politikasını eleştiriyordu. 1 Mart tarihinde Moskova'da başta olmak üzere Rusya'nın birçok şehrinde Boris Nemtsov'u anma yürüyüşleri yapıldı. Nemtsov, 3 Mart tarihinde Troyekurov mezarlığında toprağa verildi.

Moskova Basmannıy Bölgesi Mahkemesi’nde 8 Mart tarihinde yapılan duruşmada, hakim Boris Nemtsov cinayetinin şüphelilerinden Çeçenistan İçişleri Bakanlığı’na bağlı “Sever” (Kuzey) taburunun eski Komutan Yardımcısı Zaur Dadayev’in cinayet suçunu kabul ettiğinin belirtti. Mahkeme, Zaur Dadayev ve 4 şüpheli Tamerlan Eskerhanov, Hamzat Bahayev, Şagid ve Anzor Kubaş hakkında 28 Nisan’a kadar tutukluluk kararı çıkardı.

Bununla birlikte Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, Zaur Dadayev’i “Rusya’nın gerçek vatanseveri” olarak bildiğini, Rusya’ya karşı bir adım bile atamaz olduğunu kaydederek kendisine övgüler yağdırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.