SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin’in Fransa ziyareti iptal edildi

Kremlin'deki kaynak Putin'in Paris ziyaretinin iptal edildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin’in Fransa ziyareti iptal edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 19 Ekim’de yapmayı planladığı Fransa ziyaretinin iptal edildiği ileri sürüldü.

Rus TASS haber ajansının haberine göre, ajansın Kremlin’deki kaynağı, “Devlet Başkanının 19 Ekim Paris ziyareti gerçekleşmeyecek” dedi.

Putin’in Paris ziyaretinin iptal olduğunu doğrulayan Kremlin’in sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in ziyaretini “Cumhurbaşkanı Hollande için uygun zamanı beklemek için” iptal ettiğini ileri sürdü.

“Devlet Başkanı bu ziyareti (Paris ziyareti) iptal etme kararı aldı. Rus Kültür Merkezi’nin ve sergilerin açılışı ile ilgili etkinlikler planlanıyordu. Maalesef bu etkinlikler programdan düştü bu nedenle de Devlet Başkanı Fransa’ya ziyaretini şimdilik iptal etme kararı aldı” diyen Peskov, söz konusu etkinliklerin iptal edilmesi sebebi ile ilgili soru üzerine bu sorunun Fransız tarafına sorulması gerektiğini söyledi.

Fransa'nın Halep'te ateşkes sağlanmasına yönelik teklif ettiği karar tasarısı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Rusya tarafından veto edilince, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 19 Ekim'de Paris'e ziyareti planlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşüp görüşmeyeceğinden emin olmadığını açıklamıştı. Fransız TF1 televizyon kanalına konuşan François Hollande, veto kararının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le 19 Ekim'de Paris'te yapılması planlanan görüşmenin artık çok fazla anlamı kalmadığı mesajını vermişti.

Hollande’nin açıklamasından sonra Paris'ten ziyaretin iptali hakkında resmi bildiri almadıklarını söyleyen Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Putin'in Paris ziyareti hazırlıkları devam ediyor. Görüşmenin Elysee Sarayı'nda yapılması planlanıyor. Ayrıca Putin Rus Kültür Merkezi'nin açılışına katılacak" şeklinde konuşmuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.