SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin'in "Kırım" itiraflarını içeren film Kırım Tatarcaya çevrilecek

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2015 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin'in "Kırım" itiraflarını içeren film Kırım Tatarcaya çevrilecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kırım'ı ele geçirme operasyonuna dair itiraflarını içeren “Kırım. Vatan Yolu" filmi Kırım Tatarca ve Ukraince dahil toplam 30 dile çevrilecek.

Rusya devlet televizyonu Rossiya 1 kanalında Putin yanlısı propaganda içerikli haberleri sunan Rossiya Segodnya (Rusya Bugün) haber ajansı Genel Müdürü Dmitriy Kiselyov, Akmescit’te 12 Mart tarihinde düzenlenen basın toplantısında, “Ajansımız filme 30 dilde altyazı hazırlayarak kendi kaynaklarında yerleştirme imkanına sahip. Bunun Kırım için çok önemli bir eylem olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kırım Tatarca ve Ukraince altyazılarının da hazırlanacağını ifade eden Kiselyov, “Böylece, çevirilen Rus filmlerini seyretmeyi seven Ukrayna’nın da filmi izleme fırsatı olacak. Biz onlara bu fırsatı sağlayacağız”şeklinde konuştu.

Arseniy Yatsenyuk’ten filmi Lahey Mahkemesi’ne gönderme teklifi

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Adalet Bakanlığı’ndan “Kırım. Vatan Yolu" film fragmanını Lahey Mahkemesi’ne göndermesini talep etti.

Arseniy Yatsenyuk, 11 Mart tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında “Geçtiğimiz günlerde çok ilginç bir film fragmanına rastladım... Adalet Bakanlığı’ndan söz konusu fragmanı Lahey Mahkemesi’ne göndermelerini rica ediyorum. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak filmin tamamının da Lahey’e gönderilmesi önemli, çünkü ilgili film uluslararası savcı ve soruşturma görevlilerinin ilgisini çekecek” şeklinde konuştu.

Yatsenyuk, “Söz konusu film, uluslararası hakları ihlal ederek Ukrayna’ya bağlı Kırım’ı ele geçirme talimatlarını kimin verdiği ve kimin bundan sorumlu olduğu sorusuna cevap veriyor” diye anlattı.

Ardından Ukrayna Başbakanı, “Biz ise gerçekte kendi filmimizi çekeceğiz. İsmi ise “Kırım: Suç ve Ceza” olacak” diye kaydetti.

Rossia-1 televizyon kanalı, Kırım'ın Rusya tarafından ilhakının 1. yıldönümü vesilesiyle 16 Mart tarihinde "Kırım. Vatan Yolu" isimli film yayınlamayı planlıyor. Film için konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna'nın devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'i Ukrayna'dan çıkarma ve Kırım'ı ele geçirme operasyonunun detaylarını anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.